Remedii naturiste pentru co┼čuri sub piele

1 2 jpg jpeg

├Än nici un caz nu este recomandat─â stoarcerea acestora, deoarece tipul acesta de co┼čuri poate provoca infec┼úii periculoase dac─â nu sunt tratate corespunz─âtor. Iat─â c├óteva remedii naturiste pentru vindecarea co┼čurilor formate sub piele!

Remedii naturiste pentru co┼čuri sub piele: comprese cu ceai sau ap─â fierbinte

├Änmoaie un prosop curat, din bumbac, ├«n ap─â fierbinte sau, cel mai recomandat, ├«ntr-o infuzie de ceai de mu┼če┼úel. Tamponeaz─â zonele afectate ale pielii timp de 15 minute, p├ón─â c├ónd observi deschiderea porilor.

Scopul acestei proceduri este de a favoriza avansarea infecţiei către suprafaţa pielii.

Remedii naturiste pentru co┼čuri sub piele: b─âi de abur

Băile de abur reprezintă un adevărat răsfăţ pentru pielea feţei, pentru că te ajută să tratezi, să combaţi sau să ameliorezi probleme precum tenul gras, punctele negre sau aspectul tern.

B─âile de abur pentru fa┼ú─â au efecte identice precum cele ale saunei pentru corp - detoxific─â, elimin─â impurit─â┼úile pielii, deschid porii (astfel ├«nc├ót eventualele co┼čuri sunt mai u┼čor de extras) ┼či hidrateaz─â ├«n profunzime epiderma, ajut├ónd-o s─â-┼či recapete suple┼úea ┼či catifelarea.

Pentru infuzie, cele mai indicate sunt plantele medicinale precum lavanda, salvia, menta, ceaiul verde, g─âlbenelele sau cimbrul. De asemenea, pute┼úi ad─âuga felii de l─âm├óie sau portocal─â ┼či uleiuri esen┼úiale pentru aromatizarea ├«ntregii experien┼úe.

Remedii naturiste pentru co┼čuri sub piele: masc─â cu aspirin─â ┼či miere

Dup─â ce v-a┼úi cur─â┼úat perfect pielea fe┼úei, v─â pute┼úi prepara o masc─â cu aspirin─â ┼či miere, care ajut─â la diminuarea inflama┼úiilor ┼či la eliminarea bacteriilor din substraturile pielii.

Ai nevoie de trei pastile de aspirin─â (netamponat─â), o lingur─â de miere ┼či o linguri┼ú─â de ap─â. ├Äntr-un bol, se amestec─â aspirina zdrobit─â cu apa p├ón─â c├ónd se dizolv─â, iar apoi se adaug─â mierea ┼či se mixeaz─â p─ân─â ce totul devine o past─â. Se las─â s─â ac┼úioneze 20 de minute, dup─â care se ├«ndep─ârteaz─â cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Remedii naturiste pentru co┼čuri sub piele: masc─â exfoliant─â cu bicarbonat

Amestec─â 1-2 linguri┼úe de bicarbonat de sodiu cu pu┼úin─â ap─â p├ón─â c├ónd ob┼úii o past─â, apoi aplic-o pe zonele afectate. Las─â masca s─â ac┼úioneze 20-30 de minute. Pentru rezultate mai bune, las─â masca s─â ac┼úioneze peste noapte. Bicarbonatul neutralizeaza pH-ul pielii ┼či distruge bacteriile.

Remedii naturiste pentru co┼čuri sub piele: masc─â cu miere ┼či l─âm├óie

Aceast─â masc─â este ideal─â pentru cur─â┼úarea ├«n profunzime a porilor. At├ót mierea, c├ót ┼či l─âm├óia sunt antibiotice naturale, ├«mpreun─â fiind o combina┼úie puternic─â ├«mpotriva petelor ┼či a co┼čurilor.

Ai nevoie de o jum─âtate de l─âm├óie, 2 linguri┼úe de miere natural─â ┼či un vas de sticl─â sau ceramic─â. Amestec─â ingredientele p├ón─â c├ónd acestea formeaz─â o past─â ┼či aplic-o pe fa┼ú─â, mas├ónd u┼čor pielea. Las-o s─â ac┼úioneze 10 minute ┼či apoi ├«ndep─ârteaz─â cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Remedii naturiste pentru co┼čuri sub piele: usturoi

Maseaz─â ├«n fiecare sear─â pustulele acneice cu sucul ob┼úinut de la doi c─â┼úei de usturoi pisa┼úi. Las─â s─â ac┼úioneze jum─âtate de or─â sau, dac─â rezi┼čti mirosului, peste noapte, deoarece usturoiul are o puternic─â ac┼úiune antimicrobian─â.

Remedii naturiste pentru co┼čuri sub piele: argila

Argila este renumit─â pentru rezultatele uimitoare pe care le are ├«n tratarea acneei. Astfel, se amestec─â 2 linguri┼úe de argil─â cu ap─â sau suc de l─âm├óie ┼či se las─â s─â ac┼úioneze. Se ├«ndep─ârteaz─â cu ap─â c─âldu┼ú─â.

O alt─â variant─â este s─â amesteca┼úi argila, apa ┼či o pic─âtur─â de ulei esen┼úial de lev─ân┼úic─â, bergamot─â sau arbore de ceai pentru prepararea unei alte m─â┼čti eficiente. Aceste uleiuri esen┼úiale sunt bactericide ┼či relaxante.