Remedii naturale care te scap─â de punctele negre

1 2 jpg jpeg

Remedii naturale care et scap─â de punctele negre: scor┼úi┼čoar─â

Scor┼úi┼čoara are un puternic efect antiseptic ┼či stimuleaz─â circula┼úia sangvin─â de la nivelul pielii, fiind un excelent remediu pentru tenul acneic, cu puncte negre.

Prepar─â o masc─â natural─â din 2 linguri┼úe de miere ┼či o linguri┼ú─â de pudr─â de scor┼úi┼čoar─â, amestec─â ingredientele p├ón─â ob┼úii o past─â omogen─â ┼či aplic-o pe tenul perfect cur─â┼úat ├«nainte. Las─â masca s─â ac┼úioneze 15 minute, dup─â care ├«ndep─ârtez-o cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Aplic─â, apoi, o crem─â hidratant─â. Folose┼čte aceast─â masc─â zilnic pentru a ob┼úine efectele dorite.

Remedii naturale care te scapă de punctele negre: lămâie

Sucul de l─âm├óie este bogat ├«n vitamina C, un antioxidant esen┼úial pentru frumuse┼úea ┼či s─ân─âtatea pielii. Aplicat pe fa┼ú─â, sucul ├«ndep─ârteaz─â excesul de sebum, revigoreaz─â tenul ┼či neteze┼čte pielea.

Astfel, împotriva punctelor negre, se stoarce o jumătate de lămâie, iar cu sucul obţinut se tamponează direct zonele afectate cu ajutorul unei dischete de bumbac. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi se curăţă tenul cu apă rece.

Remedii naturale care te scap─â de punctele negre: turmeric

Condimentul are puternice propriet─â┼úi antioxidante ┼či antiinflamatoare. ├Än combina┼úie cu ulei esen┼úial de cocos sau simplu, amestecat doar cu ap─â, pasta de turmeric se aplic─â pe punctele negre ┼či se las─â s─â ac┼úioneze 15-20 de minute. Se spal─â cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Remedii naturale care te scap─â de punctele negre: fulgi de ov─âz

Fulgii de ov─âz calmeaz─â irita┼úiile pielii, absorb excesul de sebum ┼či exfoliaz─â cu bl├ónde┼úe celulele moarte de la suprafa┼úa pielii.

Pentru a ob┼úine efectele dorite, amestec─â o m├ón─â de fulgi cu ap─â distilat─â, apoi aplic─â pe tenul curat, las─â s─â ac┼úioneze timp de 20 de minute ┼či cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Remedii naturale care te scap─â de punctele negre: ceai verde

Profit─â de explozia de antioxinda┼úi ┼či vitamine din ceaiul verde, care ajut─â la atenuarea inflama┼úiilor ┼či echilibreaz─â nivelul de sebum al pielii.

Prepar─â o infuzie din dou─â plicule┼úe de ceai verde ┼či las-o s─â se r─âceasc─â. ├Änmoaie o dischet─â de bumbac ├«n infuzie ┼či aplic─â direct pe punctele negre. Po┼úi cur─â┼úa tenul dup─â 10 minute.

Remedii naturale care te scap─â de punctele negre: bicarbonat de sodiu

Una dintre cele mai eficiente utiliz─âri ale bicarbonatului de sodiu este cea de solu┼úie de cur─â┼úare a tenului. Tot ce trebuie s─â faci este s─â diluezi dou─â linguri┼úe de bicarbonat de sodiu ├«n ap─â c─âldu┼ú─â, ├«ntr-un bol, ┼či s─â amesteci p├ón─â ob┼úii o past─â fin─â.

Umeze┼čte-┼úi apoi fa┼úa ┼či aplic─â pasta ob┼úinut─â prin mi┼čc─âri circulare. Cl─âte┼čte ┼či usuc─â-┼úi tenul folosind un prosop moale ┼či curat.