Mierea diminuează porii dilataţi

1 2 jpg jpeg

Tenul cu pori dilataţi, pătat sau cu aspect obosit

Se face o baie de aburi vreme de 10 minute deasupra unei infuzii fierbinţi de muşeţel şi salvie, după care se aplică pe obraz un strat subţire de miere lichidă, care se păstrează vreme de 30-60 de minute, după care se şterge cu un tampon înmuiat în lapte.

Tenul sensibil

Se aplică o masca formată din două linguriţe de miere lichidă, 2 linguriţe de smântână şi un gălbenuş de ou. Se ţine vreme de o ora, după care se îndepărtează cu un tampon înmuiat în infuzie de muşeţel.

Pentru creşterea părului

Se face un masaj la rădăcina părului cu miere diluată cu apă cât să devină lichidă. După masaj, se lasă mierea să acţioneze vreme de 30 de minute la rădăcina părului, după care se spală părul, dar nu cu şampon, ci cu o combinaţie de gălbenuş de ou şi coniac în proporţii egale.

Exfoliant pentru piele

Tenul are nevoie de curăţire, o dată pe săptămână. Un exfoliant din miere, cu puternice proprietăţi antibacteriene, este alegerea potrivită, mai ales că se potriveşte pentru orice tip de ten.

Se amestecă două linguriţe de miere cu zaţ de cafea, apoi aplici pe faţă, ferind zona ochilor. Masezi uşor, cu buricele degetelor, timp de cinci-şase minute. La final, te clăteşti cu apă călduţă.