Măşti naturale cu ouă de prepeliţă

1 2 jpg jpeg

Iată câteva:

Măşti naturale cu ouă de prepeliţă: mască cu efect de lifting

Ingrediente: 4 ouă de prepeliţă, făi­nă, 1 fruct de kiwi.

Bateţi bine ouăle şi adăugaţi făină treptat, apoi kiwi-ul pasat în prealabil, până când se for­mează un aluat. Aplicaţi pasta pe faţă şi pe gât şi lăsaţi să acţioneze 20 de mi­nute, apoi clătiţi cu apă călduţă. Masca are efect de lifting, lăsând pielea întinsă şi fermă.

Măşti naturale cu ouă de prepeliţă: mască cu efect de strălucire

Ingrediente: 3 ouă de prepeliţă, 2 linguri drojdie de bere, 1 lingură suc de portocale.

Amestecaţi drojdia bine fărâmiţată cu sucul de portocale, apoi cu ouă­le bătute. Aplicaţi amestecul pe faţă şi pe gât şi lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi clătiţi. Această mască înviorează, dă elasticitate şi luminozitate pielii terne şi ofilite.

Măşti naturale cu ouă de prepeliţă: mască hidratantă

Ingrediente: 2 ouă de prepeliţă, 1 linguriţă de miere, o jumătate de lingu­riţă suc de lămâie, câteva picături de ulei de măsline (pentru ten uscat sau normal) sau ulei de sâmburi de stru­guri (pentru ten gras sau mixt).

Amestecaţi ingredientele şi aplica­ţi-le pe pielea proaspăt spălată şi uşor umedă. Lăsaţi să acţioneze 30 de mi­nu­­te, apoi clătiţi. Această mască hi­dra­tează, tonifică şi împrospătează tenul.

Măşti naturale cu ouă de prepeliţă: mască pentru estomparea ridurilor

Ingrediente: 3 ouă de prepeliţă, o jumătate de banană pasată, o lingură de iaurt.

Amestecaţi ouăle bătute cu piureul de banană şi iaurtul, aplicaţi pe faţă şi pe gât pasta obţinută şi lăsaţi să acţioneze 20-30 de mi­nute, apoi clătiţi cu apă caldă. Este o mască extrem de nutritivă, po­trivită tuturor tipurilor de ten.

Măşti naturale cu ouă de prepeliţă: mască pentru păr degradat şi lipsit de strălucire

Ingrediente: 5 ouă de prepeliţă, 2 linguri de miere, 2 linguri de ulei de măsline.

Amestecaţi ingredientele în­tr-un bol, apoi întindeţi masca pe păr, de la rădăcină către vârfuri. Aco­pe­riţi părul cu o folie de plastic şi înfăşuraţi astfel părul cu un prosop cald, pentru ca ingredientele să pătrundă mai bine în cuticula părului. Clătiţi cu apă călduţă (nicidecum fierbinte), apoi spă­laţi părul în mod obişnuit. Această mas­că reface părul degradat, îi dă vo­lum şi stră­lucire.