Leacuri pentru păr fără strălucire şi fire tocite

1 2 jpg jpeg

Leacuri pentru părul cu fire tocite

Ulei de măsline, împotriva părului tocit

Ai observat multe fire de păr despicate? Nu apela la soluţia radicală, adică să-ţi tunzi părul, ci încearcă următorul amestec. Ai nevoie de 30 ml de ulei de măsline şi 30 de ml de zeamă de lămâie. Încălzeşte uleiul şi apoi adaugă zeama de lămâie.

Aplică amestecul după spălare, pe părul ud, şi masează uşor scalpul timp de câteva minute. Înfăşoară părul într-un prosop şi lasă masca să acţioneze cel puţin 3 ore. Şamponează apoi părul şi clăteşte cu apă din abundenţă.

Leacuri pentru păr fără strălucire şi rezistenţă

Lămâia şi gălbenuşul întăresc firul de păr

Dacă părul tău este tern şi fragil, poţi folosi următoarea reţetă de şampon, recunoscut pentru calităţile lui de înviorare a podoabei capilare. Ai nevoie de 250 ml de apă, o lingură de săpunariţă uscată şi mărunţită, 2 linguri de zeamă de lămâie şi de un gălbenuş. Săpunariţa se găseşte la magazinele naturiste.

Se pun planta uscată şi apa într-un ibric şi când dă în clocot se adaugă restul ingredientelor. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se foloseşte ca şampon.

Ou şi bere, pentru rezistenţă

Ai firul de păr fragil şi subţire? Pentru această problemă îţi recomand masca pe bază de ou şi bere. Se ştie că berea acţionează ca un „fixativ“ şi întăreşte firul de păr cu tendinţă de casare. Amestecă bine 30 de ml de bere cu 1 ou, până se formează o pastă omogenă. Aplică amestecul pe părul ud şi masează cu mişcări circulare timp de 10 minute.

Acoperă apoi capul cu un prosop şi lasă să acţioneze până la 30 de minute. Spală părul cu şampon obişnuit şi clăteşte-l bine.