Îngrijirea unghiilor cu ulei de măsline

1 2 jpg jpeg

Mâinile sunt cartea de vizită a oricărei persoane, aşa că nişte unghii mereu îngrijite şi foarte naturale sunt câteodată tot ce ai nevoie să poţi ieşi în societate cu fruntea sus. Pentru o femeie este foarte important ca unghiile să fie cât mai sănătoase şi frumoase, îngrijite, nepătate, care să nu se exfolieze.

Astfel, unul dintre cele mai bune remedii pentru îngrijirea unghiilor este chiar uleiul de măsline.

Iată câteva idei de îngrijire a unghiilor cu ulei de măsline, în funcţie de nevoile tale!

Îngrijirea unghiilor cu ulei de măsline - masaj pentru întărire şi creştere

Pentru unghii sănătoase şi veşnic strălucitoare, nu ezita să le masezi cât poţi de des, după baie. Masajul le fortifică şi le stimulează creşterea, le face mai suple şi mult mai rezistente. Se pot masa cu ulei de măsline, acesta hrănind în profunzime cuticulele şi unghia.

Îngrijirea unghiilor cu ulei de măsline - unghii care se rup uşor

Pentru unghiile exfoliate cele mai bune sunt sucul de lămâie, vitamina A şi uleiul de măsline. Se poate prepara un amestec din ulei de măsline încălzit puţin şi amestecat cu zeamă de lămâie. Se omogenizează şi se ţin mâinile în acest amestec timp de 10 minute sau până se răceşte. Se face un tratament de 10 zile consecutiv.

Îngrijirea unghiilor cu ulei de măsline - unghii casante

Dintr-un amestec din 5 linguri de ulei de măsline şi 5 picături de ulei de lavandă, veţi obţine un ulei care va fortifica unghiile casante. Acest preparat ajută la întărirea unghiilor fragile, făcându-le mai rezistente. Uleiul de măsline are rolul de a proteja unghiile de factorii externi.