Cum ,,ştergi" cearcănele! VIDEO

1 2 jpg jpeg

Cearcănele sunt o problemă estetică des întâlnită, nu doar în rândul femeilor. Oricine are program încărcat la serviciu sau acasă şi nu se odihneşte suficient, cel puţin 7-8 ore pe noapte, poate suferi din cauza cearcănelor.

Nu sunt o problemă de sănătate gravă, dar pot afecta încrederea în sine şi te poate face să arăţi mai în vârstă decât eşti în realitate.

Există pe piaţă numeroase creme care promit întinerire rapidă şi multe dintre acestea au proprietăţi de iluminare a tenului. Efectele nu sunt de lungă durată, însă. Şi dacă nu-ţi schimbi stilul de viaţă, cearcănele te vor însoţi multă vreme oriunde te vei duce.

Iată cum ,,ştergi" cearcănele cu remedii naturale:

Rade un cartof crud şi îmbibă o dischetă din bumbac cu sucul obţinut de la cartof. Aplică discheta pe ochii închişi, astfel încât să acoperi şi pleoapele, şi lasă să acţioneze timp de 10 minute. Spală-te apoi pe faţă cu apă rece.

Amestecă o linguriţă de tomate cu zeamă de lămâie şi aplică 5-6 picături din acest suc pe o dischetă din bumbac. Tamponează de două ori pe zi pielea din jurul ochilor şi vei vedea că în câteva zile cearcănele de vor „decolora“.

Bea un pahar cu suc de tomate în care ai adăugat câteva frunze de mentă, suc de lămâie şi sare. E bine să consumi acest suc de două ori pe zi, pentru a favoriza dispariţia cearcănelor.

Prepară o pastă din 4-5 migdale pisate cu câteva linguri de lapte. Aplică această pastă pe zona afectată de cearcăne şi lasă să acţioneze timp de 10-15 minute. Acest amestec poate deschide pielea din jurul ochilor.

Amestecă câteva linguriţe de suc de ananas proaspăt cu puţin praf de turmeric. Aplică acest suc pe zonele mai închise la culoare ale pielii de câteva ori pe zi, până ce pielea îşi recapătă culoarea naturală.

În fiecare seară, înainte de culcare, aplică pe zona din jurul ochilor creme care conţin vitaminele E şi C în jurul ochilor. Vitaminele au efect de relaxare şi calmare a ochilor obosiţi.