Cum să scapi de ridurile din jurul ochilor

1 2 jpg jpeg

Tot în ceea ce priveşte zona ochilor, pielea are nevoie de o îngrijire specială şi atentă, întrucât aceasta este mai sensibilă şi se ridează mult mai uşor.

Potrivit specialiştilor, una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de ridurile din jurul ochilor sunt injecţiile cu Botox, care relaxează şi paralizează temporar muşchii feţei. Însă, nu toate femeile suportă ideea de a fi înţepate sau de a apela la tratamente cosmetice costisitoare, aşa cum este această procedură.

Vestea bună este că există soluţii naturale care pot atenua semnificativ ridurile din jurul ochilor, dacă acordăm o atenţie sporită îngrijirii pielii. Iată câteva tratamente naturiste eficiente!

Papaya şi zahăr

Acest fruct exotic conţine enzime care îndepărtează celulele moarte ale pielii, în timp ce vitamina C stimulează producţia de colagen.

În acest scop poţi realiza o mască din jumătate de pulpă de papaya pasată şi amestecată cu o linguriţă de zahăr organic brun. Întinde masca pe faţă şi las-o să se usuce, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Această mască oferă fermitate pielii, o întinde şi elimină eventualele pete provocate de soare.

Avocado

Pulpa de avocado diminuează ridurile din jurul ochilor sau liniile fine de expresie. Se taie un avocado în două şi se aplică pulpa pe zona din jurul ochilor.

Castravete

Aplicarea de rondele de castravete este o soluţie perfectă pentru ochii obosiţi. Acestea ,,îmblânzesc'' ridurile deja existente şi diminuează cearcănele.

Suc de portocală

Stoarce o portocală şi aplică zeama obţinută cu ajutorul unei dischte demachiante pe zonele cu riduri, dimineaţa şi seara. Într-o săptămână, vei observa o schimbare interesantă în ceea ce priveşte starea pielii.

Ulei din sâmburi de struguri

Datorită proprietăţilor sale intens nutritive, care menţin pielea tânără pentru mai mult timp, acest ulei este deosebit de eficient pentru zona ochilor. De asemenea, uleiul de struguri ajută la vindecarea rănilor, în timp ce concentraţia de antioxidanţi previne apariţia ridurilor.

Vitamina E

Ajută la hidratarea în profunzime a pielii uscate şi oferă un aspect mai tineresc pielii. Capsulele de vitamina E se aplică pe pielea din jurul ochilor şi pe zonele cu riduri, în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este ideal pentru prevenirea şi combaterea ridurilor, însă şi pentru hidratarea intensă a pielii uscate. Rezultatele se văd într-o săptămână, dacă este aplicat zi de zi. Foloseşte-l de cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână ca să ai mereu o piele radiantă.