Cum s─â scapi de ridurile din jurul ochilor

1 2 jpg jpeg

Tot ├«n ceea ce prive┼čte zona ochilor, pielea are nevoie de o ├«ngrijire special─â ┼či atent─â, ├«ntruc├ót aceasta este mai sensibil─â ┼či se rideaz─â mult mai u┼čor.

Potrivit speciali┼čtilor, una dintre cele mai eficiente metode de a sc─âpa de ridurile din jurul ochilor sunt injec┼úiile cu Botox, care relaxeaz─â ┼či paralizeaz─â temporar mu┼čchii fe┼úei. ├Äns─â, nu toate femeile suport─â ideea de a fi ├«n┼úepate sau de a apela la tratamente cosmetice costisitoare, a┼ča cum este aceast─â procedur─â.

Vestea bună este că există soluţii naturale care pot atenua semnificativ ridurile din jurul ochilor, dacă acordăm o atenţie sporită îngrijirii pielii. Iată câteva tratamente naturiste eficiente!

Papaya ┼či zah─âr

Acest fruct exotic conţine enzime care îndepărtează celulele moarte ale pielii, în timp ce vitamina C stimulează producţia de colagen.

├Än acest scop po┼úi realiza o masc─â din jum─âtate de pulp─â de papaya pasat─â ┼či amestecat─â cu o linguri┼ú─â de zah─âr organic brun. ├Äntinde masca pe fa┼ú─â ┼či las-o s─â se usuce, apoi ├«ndep─ârteaz-o cu ap─â c─âldu┼ú─â. Aceast─â masc─â ofer─â fermitate pielii, o ├«ntinde ┼či elimin─â eventualele pete provocate de soare.

Avocado

Pulpa de avocado diminueaz─â ridurile din jurul ochilor sau liniile fine de expresie. Se taie un avocado ├«n dou─â ┼či se aplic─â pulpa pe zona din jurul ochilor.

Castravete

Aplicarea de rondele de castravete este o solu┼úie perfect─â pentru ochii obosi┼úi. Acestea ,,├«mbl├ónzesc'' ridurile deja existente ┼či diminueaz─â cearc─ânele.

Suc de portocal─â

Stoarce o portocal─â ┼či aplic─â zeama ob┼úinut─â cu ajutorul unei dischte demachiante pe zonele cu riduri, diminea┼úa ┼či seara. ├Äntr-o s─âpt─âm├ón─â, vei observa o schimbare interesant─â ├«n ceea ce prive┼čte starea pielii.

Ulei din sâmburi de struguri

Datorită proprietăţilor sale intens nutritive, care menţin pielea tânără pentru mai mult timp, acest ulei este deosebit de eficient pentru zona ochilor. De asemenea, uleiul de struguri ajută la vindecarea rănilor, în timp ce concentraţia de antioxidanţi previne apariţia ridurilor.

Vitamina E

Ajut─â la hidratarea ├«n profunzime a pielii uscate ┼či ofer─â un aspect mai tineresc pielii. Capsulele de vitamina E se aplic─â pe pielea din jurul ochilor ┼či pe zonele cu riduri, ├«n fiecare sear─â, ├«nainte de a merge la culcare.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este ideal pentru prevenirea ┼či combaterea ridurilor, ├«ns─â ┼či pentru hidratarea intens─â a pielii uscate. Rezultatele se v─âd ├«ntr-o s─âpt─âm├ón─â, dac─â este aplicat zi de zi. Folose┼čte-l de cel pu┼úin o dat─â sau de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â ca s─â ai mereu o piele radiant─â.