Cu ce ingrediente naturale te poţi demachia?

1 2 jpg jpeg

Din păcate există riscul ca unele produse din comerţ, datorită conţinutului de substanţe chimice să fie prea agresive cu pielea ta şi astfel se pot declanşa iritaţii. Din fericire, poţi apela la produsele naturiste din frigiderul tău, şi vei vedea diferenţa chiar pe pielea ta.

Foloseşte uleiuri naturale care sunt asemănătoare uleiurilor din piele şi te ajută să o cureţi mult mai uşor, mai blând şi să stimuleze refacerea celulară.

Uleiul de cocos, bun la toate

1 2 jpg jpeg

Deşi are o textură grasă, uleiul de cocos poate fi folosit atât la prepararea diverselor feluri de mâncare cât şi la demachierea tenului. Chiar dacă foloseşti un machiaj rezistent la apă, uleiul de cocos te va scăpa imediat de el.

După ce ai întins uleiul de cocos pe faţă ajută-te de o dischetă demachiantă pentru a curăţa faţa şi apoi foloseşte un gel de curăţare să îndepărtezi excesul de ulei de cocos sau clăteşte cu apă caldă din abundenţă.

Ţine cont de faptul că uleiul de cocos va hidrata în profunzime mai ales zona din jurul ochilor, atenţie însă dacă ai tenul gras, acest ulei nu este util în acest caz pentru ten deoarece închide porii şi astfel te vei confrunta cu apariţia coşurilor inestetice.

În cazul tenului matur foloseşte uleiul de migdale.

Castravetele, sursă de minerale şi apă

2 jpg jpeg

Dacă durerea de cap dispare punând câtva felii de castravete pe frunte, încearcă să treci prin blender 3-4 castraveţi şi apoi cu pasta obţinută şi îţi cureţi tenul. Clăteşte bine cu apă călduţă din abundenţă la final şi vei vedea cum capacităţile antiinflamatoare ale acestei legume îţi vor face tenul să strălucească.

La final poţi folosi chiar apă micelară.

La fel poţi proceda şi cu iaurtul, deşi nu se prea vorbeşte despre această calitate a acestui produs, acidul lactic conţinut va curăţa pielea şi îi va da o strălucire specială. Nimic mai simplu decât să îţi întinzi iaurt pe faţă şi apoi cu dischete să elimini iaurtul prin intermediul mişcărilor circulare.

Află ce tratamente naturiste cu ulei de măsline sunt bune pentru tine AICI

Mierea cea de toate zilele

2 jpg jpeg

Alege să combini mierea de albine naturală cu bicarbonat de sodiu şi astfel vei obţine cel mai bun mix pentru a îngriji tenul mixt şi gras.

Mierea fiind atât antibacteriană cât şi hidratantă va completa excelent acţiunea exfoliantă a bicarbonatului.

Ca să obţii acest amestec pune 3 linguri d emire cu 3 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi amestecă bine, apoi pe faţa umedă aplică-l cu ajutorul mişcărilor circulare, iar la final clăteşte cu apă din abundenţă.

Dacă nu ai niciunul dintre aceste ingrediente în casă, însă ai lapte şi ulei de măsline, amestecă-le în proporţii egale şi curăţă-ţi faţa cu acest amestec.