Cele mai bune tratamente naturiste pentru riduri

1 2 jpg jpeg

Fumatul, alcoolul şi dorinţa excesivă de distracţie, mâncarea plină de aditivi şi toxine, stresul de zi cu zi, aerul greu respirabil din oraşele mari şi mulţi alţi factori, care duc încet la îmbătrânirea precoce a tenului, ne aduc, pe lângă îmbătrânirea pe plan extern şi o îmbătrânirea interioară. Ridurile şi petele de pe corp sunt, de fapt, rezultatul vieţii interne, adică semnul îmbolnăvirii organelor interne. Astfel că, ridurile feţei şi petele de pe suprafaţa corpului pot fi un semn de intoxicare şi oboseală cronică a ficatului. Cearcănele şi slăbirea vederii, însoţită de ameţeli sunt semn că ficatul nostru este obosit, are nevoie de odihnă şi curăţare. Toate alimentele toxice şi obiceiurile nesănătoase, precum ficatul sau medicaţia exagerată, afectează în primul rând ficatul, iar ficatul semnalează pielea, vederea şi părul. Tinerii vremurilor apuse ştiau să se înfrâneze mai bine de la o viaţă tumultoasă, plină de vicii şi alimentaţie în grabă. Pentru a-ţi ajuta tenul şi pielea corpului să redevină strălucitoare, elastică şi sănătoasă, trebuie să începi o cură internă în acelaşi timp cu una externă. Pentru că tot a venit primăvara şi se cere o cură depurativă, poţi apela cu încredere la urzici şi leurdă. Acestea ajută la curăţarea ficatului, la revitalizarea întregului organism şi la întărirea împotriva viruşilor acestui anotimp. Nu uita de excelenta salată de sfeclă roşie cu hrean, două ingrediente care curăţă sângele şi ajută la lupta organismului cu infecţiile.

Cele mai bune tratamente naturiste pentru riduri – baie de infuzie cu muşeţel

Îngrijirea cosmetică preocupă toate femeile planetei. Pentru păstrarea tenului curat, fără riduri şi plin de prospeţime, se face săptămânal o baie a feţei cu infuzie de muşeţel. Tenul înfloreşte, se curăţă de pete, dispar ridurile şi toată privirea se va împrospăta. În plus, muşeţelul linişteşte, este excelent în stările de epuizare, în oboseala cronică, dar şi la supărare. Aşadar, se pune o lingură cu vârf de muşeţel la1 litru de apă în clocot. Se stă apoi cu capul în vapori şi cu un prosop deasupra.

Cărţile vechi despre plante medicinale vorbesc despre păpădie, planta pentru îngrijirea cosmetică a femeilor. Infuzia preparată din opărirea plantei şi a rădăcinii este excelentă pentru spălarea feţei şi a ochilor. Se zice că după astfel de spălări, femeile aveau un chip mai luminos, fără riduri, fără tristeţe, pete sau cearcăne. Primăvara se prepară un sirop din flori de păpădie, care se bea cu apă sau se pune în prepararea dulciurilor.

Cele mai bune tratamente naturiste pentru riduri – mască cu smântână proaspătă şi miere

Este excelentă pentru tenul uscat, dar poate fi folosită cu succes şi pentru persoanele cu ten gras. Acestea pot adăuga tărâţe de ovăz sau orz. Se masează faţa curată cu acest amestec, se lasă să acţioneze 10-15 minute şi se înlătură cu apă călduţă.

Celule moarte de pe piele se pot înlătura cu mălai proaspăt amestecat cu o lingură de miere. Se procedează de 2-3 ori pe săptămână, mai ales dacă folosiţi produse pentru machiaj.

Se bat două albuşuri de ou spumă, se amestecă cu o linguriţă de ulei de măsline şi se lasă să acţioneze 30 de minute. Aveţi grijă ca ouăle să fie proaspete de ţară, pentru un efect garantat. Se poate folosi şi uleiul de cocos pentru faţă, menţine elasticitatea şi tonifică tenul.

Se masează tenul cu struguri albi fără sâmburi sau se face o mască din banane pisate şi se lasă să acţioneze câteva minute. Se pot adăuga câteva picături de lămâie. Piersica este la fel de bună pentru îndepărtarea ridurilor. Avocado şi mango se mai folosesc cu încredere pentru măştile anti-rid şi ten cât mai frumos, lucios şi sănătos.