Care sunt beneficiile cojilor de fructe

1 2 jpg jpeg

Care sunt beneficiile cojilor de portocală

Cea mai importantă substanţă activă este hesperidina, cu rol în reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului „rău“, dar care are şi proprietăţi antiinflamatorii. Conţine vitaminele A şi C, ambele antioxidanţi naturali, foarte buni pentru sănătatea pielii tale.

O poţi usca şi folosi apoi sub formă de ceai. De asemenea, coaja de portocală conţine şi d-limonină, un „scut“ împotriva razelor UV, prevenind astfel cancerul de piele. Pentru asta ar trebui să freci coaja de portocală direct pe piele sau să o adaugi uleiurilor şi loţiunilor de îngrijire.

Care sunt beneficiile cojilor ananas

Ananansul aduce o mulţime de beneficii sănătăţii tale. Fructul conţine multă vitamina C şi bromelaină, care ajută la tratarea tusei şi a răcelilor. Iar interiorul cărnos din coaja de ananas, rămasă după ce ai curăţat fructul, poate fi folosit pentru un masaj pielea după duş. Ajută la catifelarea pielii de pe coate, genunchi sau călcâi.

Citeşte şi:

Consumă fructele şi legumele cu tot cu coajă

Coaja de portocală: trucuri de frumuseţe şi sănătate

Pesticidele de pe coaja fructelor afectează tiroida

Care sunt beneficiile cojilor de banană

Benefică pentru îngrijirea pielii, coaja de banană conţine potasiu şi antioxidanţi, care menţin pielea suplă şi catifelată, ajutând în acelaşi timp şi la regenerarea ei.

Ştiai că dacă pui o coajă de banană peste vânătăi acestea se vor vindeca mai repede? De asemenea, pusă pe piele, ea ajută la calmarea mâncărimilor în cazul înţepăturilor de insecte. Cercetătorii din Taiwan au descoperit că extractul din coajă de banană poate aameliora simptomele depresiei, fiind bogat în serotonină (cunoscut drept hormonul fericirii).

2 jpg jpeg

Un alt efecte benefic îl are şi în tratarea afecţiunilor oculare, mai ales că are în componenţa sa luteină, un antioxidant care are rolul de a proteja celulele ochilor.

Trucuri: freacă o coajă de banană pe porţiunea de piele afectată de psoriazis. Pielea se poate înroşi la început, dar vei observa o îmbunătăţire în câteva zile. Rezultatele unor studii recente au arătat că ea poate fi la fel de eficientă şi în cazul acneei.

Coaja de grepfrut

Conţine pectină , substanţă care ajută la diminuarea colesterolului „rău“. Datorită conţinutului de uleiuri esenţiale, coaja de grepfrut este considerată un antibacterian natural.

Ajută la menţinerea sănătăţii gingiilor, dar şi la prevenirea bolilor tubului digestiv, a constipaţiei şi a acidităţii gastrice. Efecte similare are când vinr vorba de scăderea glicemiei. O poţi usca şi folosi apoi în ceaiuri, în salate, dar şi ca adaos în unele uleiuri.

Coaja de rodie

O poţi folosi ca remediu pentru probleme digestive şi cele ale tractului intestinal. Nu trebuie decât să fierbi coaja de rodie împreună cu un baton de scorţişoară şi să bei lichidul după ce s-a răcit. Fă asta de 3 ori pe zi, până când dispar neplăcerile digestive.

Coaja de kiwi

Conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât pulpa fructului, ceea ce îi conferă importante proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi antialergice.

2 jpg jpeg

Coaja fructului este un bun aliat ce combate virusurile şi bacteriile care favorizează intoxicaţiile alimentare. O poţi pasa în blender împreună cu coaja altor fructe (de banană, de exemplu) şi le consumi ca atare.