Beneficiile untului de Shea

1 2 jpg jpeg

Untul de Shea întăreşte sistemul de apărare al pielii, preîntâmpină iritaţiile, oferă o protecţie celulară eficientă, hrăneşte şi protejează pielea, previne alergiile. În acelaşi timp, untul de Shea reprezintă un filtru UV natural. Este util şi în îngrijirea pielii capului, în combaterea mătreţii şi pentru hrănirea intensivă a părului. Este şi un excelent remediu în cazul dermatitelor, eczemei şi acneei şi, chiar mai mult, are rezultate impresionante chiar şi în cazul psoriazisului, rezultate confirmate şi de un raport al Ministerului Sănătăţii din Franţa, bazat pe un studiu al unui grup de dermatologi.

Beneficiile untului de Shea. Este potrivit pentru faţă şi pentru corp

Untul de Shea poate fi utilizat ca atare în foarte multe situaţii. Astfel, poate înlocui perfect cremele cosmetice, atât pentru faţă, cât şi pentru corp, având o acţiune net superioară majorităţii acestora, având însă grijă că - dacă este aplicat într-un strat prea gros - pielea va rămâne uleioasă. Asigură o protecţie excelentă în timpul iernii împotriva frigului şi a vântului. Previne, de asemenea, efectele negative ale poluării, iar vara protejează pielea împotriva razelor UV. Poate fi aplicat pe buzele uscate sau crăpate şi disconfortul va fi repede uitat.

Poate fi folosit după baie sau după epilare, pentru a înlătura disconfortul şi a calma pielea, la fel cum poate fi folosit şi în cazul tăieturilor sau arsurilor. Folosit cu regularitate, previne şi tratează vergeturile. Poate fi folosit şi în timpul sarcinii, asigurând un aspect de invidiat după naştere. Iar atunci poate beneficia de binefacerile lui şi bebeluşul, atât în apa de baie, cât şi direct pe piele, fiind excelent pentru un uşor masaj sau în cazul iritaţiilor de scutec.

Untul de Shea devine uşor fluid deja de la 37 de grade Celsius, putând îngloba uleiuri esenţiale sau, de exemplu, unt de cacao, atât pentru a-i amplifica anumite calităţi, cât şi pentru a-i asigura un anumit parfum.