Află cum te bronzezi uniform fără să ieşi din casă

1 2 jpg jpeg

Pregăteşte-ţi o foaie de hârtie şi notează ingredientele de care ai nevoie să prepari cele 3 reţete de creme cu efect bronzant. Vei scăpa de arşiţa soarelui sau de orele petrecute în saloanele specializate, care promit un bronz de invidiat. Accelerator de bronz Prima reţetă este uşor de făcut şi conţine câteva ingrediente-minune, accesibile: două linguri de ulei de nucă de cocos, două linguri ulei de măsline, o jumătate de cană de lanolină şi cinci picături de ulei esenţial. Poţi opta pentru oricare îţi este pe plac. Le amesteci pe toate până se omogenizează şi apoi aplici uleiul pe piele, înainte de expunerea la soare. Vei vedea că pielea ta se va bronza uniform şi rapid, fără să fie nevoie să stai ore întregi la soare. Hidratează şi reface pielea arsă de razele UV O altă reţetă de cremă preparată în casă care hidratează şi hrăneşte pielea deteriorată de soare conţine: 20 g de ceară de albine, 20 g de unt de cacao, 50 g de ulei de nucă de cocos, 40 ml de ulei de migdale dulci, 5 ml de ulei organic esenţial de lavandă, 5 ml ulei organic de ylang-ylang şi 80 ml apă fiartă şi răcită. Pe o baie de apă, într-un vas de inox amestecă la foc mic ceara de albine, untul de cacao, uleiul de migdale, uleiul de cocos şi apa. După ce se omogenizează, dă vasul deoparte la răcit. Peste această pastă adaugi uleiurile de lavandă şi ylang-ylang şi amestecă până obţii o cremă. Pune totul într-un loc răcoros, într-un borcan închis la culoare. Aplică pe faţă şi pe corp ori de câte ori este nevoie, pentru a reface textura pielii. Aşa obţii o cremă autobronzantă

Poţi face acasă o cremă autobronzată, care îi va conferi tenului tău luminozitate şi culoare naturală.

Pentru a o prepara ai nevoie de o lingură de pudră de scorţişoară, o linguriţă de pudră de cacao, o linguriţă de praf de nucşoară, două linguriţe de praf de arorut şi 15 picături de ulei esenţial de lavandă sau de rozmarin. Praful de arorut se găseşte în magazinele naturiste şi este praful de amidon extras din rădăcinile unei plante perene tropicale. Acesta se poate înlocui cu amidon de porumb.

În cazul în care preferi pudra în locul cremei, atunci scoate din amestec uleiurile şi vei obţine o pudră iluminatoare, bronzantă. Păstrează pulberea într-un recipient închis ermetic!

Ponturi: Scorţişoara oferă strălucire, pudra de cacao dă profunzime şi închide nuanţa pielii, iar nucşoara conferă o tentă de arămiu, specială, tenului.

2 jpg jpeg

Iulia Preda

Prezentator TV şi Doctor în Ştiinţe Medicale,

cu specializare în farmacologie, mezoterapie, fitoterapie şi cosmetologie.

2 jpg jpeg

Recomandările mele, în general, trimit către ingrediente naturale, pe care, dacă ajungi să le cunoşti, vei descoperi că natura este cu adevărat o bucătărie a frumuseţii. Este vară, este frumos afară, dar aveţi grijă de soarele dăunator pielii, dacă expunerea este îndelungată şi fără protecţie.