Faringita - Remedii naturiste

1 2 jpg jpeg

Faringita reprezint─â infec┼úia sau inflama┼úia faringelui ┼či/sau a amigdalelor. Cauzele bolii sunt ├«n general infec┼úioase, av├ónd fie origine viral─â, fie bacterian─â (├«n special Streptococul beta hemolitic de grup A).

Exist─â ├«ns─â ┼či alte cauze ce pot produce faringite, ┼či anume alergiile, traumatismele ┼či diverse toxine.

Cele mai obi┼čnuite simptome ale infectiei streptococice a g├ótului la copii ┼či adul┼úi sunt: durere de g├ót cu iradieri spre zona urechilor, instalat─â brusc, f─âr─â tuse, str─ânut sau alte semne de raceal─â, durere ┼či dificult─â┼úi la ├«nghi┼úit, febr─â mai mare de 38,3 grade C.

┬áIat─â c├óteva remedii oferite de speciali┼čt:

Polenul. Acesta con┼úine substan┼úe antibiotice ┼či antivirale care ajut─â la distrugerea agen┼úilor patogeni care provoac─â infec┼úia de la nivelul g├ótului. Se va consuma c├óte jum─âtate de linguri┼ú─â de polen din 4 ├«n 4 ore, mestec├óndu-l foarte bine ┼či l─âs├óndu-l s─â alunece ├«ncet pe esofag, pentru a dezinfecta zona afectat─â.

Sucul de ceap─â ├«n miere este un adev─ârat elixir atunci c├ónd faringele ┼či amigdalele sunt deja inflamate. Cur─â┼úa┼úi 5 cepe mari, t─âia┼úi-le ├«n felii sub┼úiri ┼či pune┼úi-le ├«ntr-un castron ├«n care ad─âuga┼úi 8 linguri de miere.

Pe fundul castronului se va decanta un sirop. Acesta se va strecura, se va pune ├«ntr-o sticl─â cu dop ┼či se va ┼úine la frigider. Se va administra c├óte o linguri┼ú─â de 3-4 ori pe zi.

G─âlbenu┼čul crud amestecat cu o linguri┼ú─â de miere ┼či cu 200 g de lapte cald (preparat cunoscut ├«n anumite zone sub denumirea de ┼čodou) este excelent pentru tratarea simptomelor faringitei

Tinctura de arnic─â stimuleaz─â imunitatea la nivelul g├ótului ┼či al c─âilor respiratorii. De aceea acest remediu este perfect pentru bolnavii cu faringit─â, amigdalit─â sau pentru cei care sufer─â de r─âgu┼čeal─â cronic─â. Pune┼úi 1-2 linguri┼úe de tinctur─â de arnic─â la jum─âtate de pahar de ap─â ┼či face┼úi gargar─â, dar cu aten┼úie, pentru a nu ├«nghi┼úi preparatul.

Apa s─ârat─â fierbinte, sub form─â de gargar─â. Se pun dou─â linguri┼úe de sare ├«n 100 ml de ap─â ┼či se face gargar─â de 2-3 ori pe zi.

Pulberea de ceren┼úel are efecte puternic antibiotice, astringente (reduce inflama┼úia mucoasei) ┼či tonice. Se ia de 3 ori pe zi c├óte o jum─âtate de linguri┼ú─â ras─â de pulbere de ceren┼úel.

Ceai de afine. Pune┼úi ├«ntr-un litru de ap─â clocotit─â o m├ón─â de fructe de afin. L─âsa┼úi s─â fiarb─â p├ón─â apa scade la jum─âtate, apoi cu acest preparat se cl─âte┼čte gura ┼či se face gargar─â.