De ce nu trebuie sa-ti lipseasca din casa uleiul de migdale dulci

1 uleiul de migdale dulci jpg jpeg

Numeroase produse de ingrijire si infrumusetare au la baza uleiul de migdale dulci. Licoarea aceasta valoroasa poate fi folosita ca atare, fara sa fie amestecata cu alte ingrediente, sau in combinatii naturale, binefacatoare.

Uleiul de migdale dulci este creat prin presarea la rece a migdalelor uscate, in scop alimentar, dar mai ales al ingrijirii si infrumusetarii. Ca sa ai o piele frumoasa, ferma, hidratata si catifelata, ai nevoie de un singur ingredient. Uleiul de migdale dulci are actiune emolienta si ajuta pielea sa-si pastreze supletea si textura fina, in timp ce se comporta ca un tratament pentru diverse afectiuni, cum ar fi vinisoarele tip panza de paianjen – capilarele sparte de pe picioare.

Mai mult, din cercetarile expertilor, care au fost publicate in Jurnalul Complementary Therapies in Clinical Practice, reiese ca acest ulei imbunatateste tonusul pielii si reduce aspectul cicatricilor si a vergeturilor.

Pentru ca are si proprietati nutritive, uleiul hraneste pielea si ii asigura necesarul hidric, avand si efect terapeutic asupra dermului. Mai precis, expertii au descoperit ca uleiul detine caracteristici antiinflamatorii.

Suferi de alergii de piele, eczeme si alte afectiuni care apar frecvent la cei cu piele excesiv de uscata? Trebuie sa incerci acest ulei! Ar putea fi o alternativa mai eficienta la tratamentul cu unguente si pastile.

Uleiul de migdale dulci „decoloreaza“ cearcanele

Vrei sa ai o piele tanara si frumoasa? Maseaza-ti intregul corp cu acest ulei si vei vedea cum arata pielea ta dupa cateva sedinte de masaj. Multumita bogatiei de antioxidanti si de vitamina E, de acizi grasi mononesaturati si de proteine, acesta poate sa decoloreze pielea inchisa la culoare din jurul ochilor. Si nu combate doar cearcanele, se lupta si cu ridurile si iese invingator.

De ce sa folosesti uleiul de migdale dulci pentru uz intern

Consumat cu moderatie, de exemplu in salate, acest ulei poate scadea nivelul de colesterol „rau“ din sange si protejeaza inima de boli si complicatii. Samburii acestor fructe oleaginoase au demonstrate, in cadrul studiilor stiintifice, ca pot ameliora simptomele ulcerului. Din cateva zeci de migdale, putin lapte si cateva picaturi de smantana prepari un adevarat pansament gastric, pe care e bine sa-l administrezi de doua ori pe zi.

Asa prepari laptele de migdale

In caz de spasme, inflamatii ale stomacului si ale cailor urinare, dar si pentru a linisti o tuse persistenta, bea lapte de migdale. Il poti face din 50 g migdale si 50 g miere poliflora la un litru de apa. Dupa ce inmoi migdalele in apa calduta si le lasi cateva minute, le cureti de coaja si le pisezi cu putina apa rece, pana obtii o pasta. Peste ea torni apa ramasa si adaugi mierea de albine, apoi omogenizezi energic.