Cum se ţine cura anticancer cu suc de lămâie

1 lamai shutterstock 10673422 jpg jpeg

Se ştie că lămâile au numeroase beneficii datorită compuşilor pe care îi conţine. Vitamina C prezentă în acest fruct ne apără de agresiunea poluanţilor şi a stresului, ajută în tulburări de circulaţie, în hemoragii gingivale. Consumul de lămâie măreşte capacitatea de apărare a organismului în bolile infecţioase şi ţine la distanţă stările febrile. De asemenea, sucul de lămâie poate avea calităţi anticancerigene.

Lămâile conţin flavonoide, acele substanţe care ajută la prevenirea unor forme de cancer. În plus, conţin limonenă, o substanţă care micşorează tumorile şi împiedică refacerea lor. Pe lângă săruri minerale şi oligoelemente (calciu, fosfor, fier, siliciu, mangan, cupru), lămâile sunt bogate în vitaminele A, B1, B2, B3, C. O lămâie de mărime medie conţine 30 g de vitamina C, adică jumătate din cantitatea necesară zilnică.

Dacă urmezi regulat cura cu suc de lămâi vei fi mai puţin expus riscului de a face cancer. Vei putea să elimini şi toxinele acumulate după mesele încărcate. Curăţarea organismului este indicată mai ales după ce l-am solicitat cu preparate grele, cum se întâmplă în perioada de iarnă, când consumăm multă carne afumată, mai multă mâncare gătită şi mai puţine legume.

Sucul de lămâie îmbunătăţeşte activitatea glandelor endocrine şi este un tonic bun al sistemului nervos.

Sfat: Bea sucul cu ajutorul unui pai. Acidul citric poate afecta smalţul dentar!

Cura cu suc de lămâie, leac anticancer

Se foloseşte suc de lămâie proaspăt stors. Se începe cu sucul de la jumătate de lămâie. Cura se repetă înc-o săptămână. În caz de infecţii urinare, reumatism, febră şi dischinezie biliară se recomandă cura cu sucul de la 2-4 lămâi pe zi, timp de două săptămâni.

1 zi –jumătate de lămâie

A 2-a zi – o lămâie

A 3-a zi – o lămâie jumătate

A 4-a zi – două lămâi

A 5-a zi – o lămâie jumătate

A 6-a zi – o lămâie

A 7-a zi – jumătate de lămâie

Citeşte şi: Leacuri neştiute cu citrice. Află cum te ajută în lupta cu bolile!