Cum se prepar─â tinctura de br├ónca ursului ┼či cum se administreaz─â ca tratament naturist?

1 screen shot 2019 10 08 at 11 34 13 png png

Br├ónca ursului este o plant─â medicinal─â cu un puternic miros aromat r─âsp├óndit─â ├«n ┼úara noastr─â mai ales ├«n zona Moldovei. Ea ├«nflore┼čte de la ├«nceputul verii ┼či p├ón─â la mijlocul toamnei, put├ónd fi ├«nt├ólnit─â mai ales ├«n zonele de deal ┼či de munte, aproape de r├óuri sau lacuri, unde solul este preponderent nisipos.

Br├ónca ursului este o considerat─â de mul┼úi doctori homeopa┼úi un fel de ginseng rom├ónesc pe care ├«l recomand─â ├«n tratarea diferitelor afec┼úiuni ale corpului. Ca tratament naturist, br├ónca ursului are un efect puternic ├«n vindecarea infertilit─â┼úii ┼či bolilor aparatului reproduc─âtor at├ót la b─ârba┼úi c├ót ┼či la femei.

Sub ce formă se administrează brânca ursului ca tratament?

Br├ónca ursului se poate consuma sub diferite forme. Exist─â ceaiuri preparate din diferite p─âr┼úi aeriene ale plantei, capsule care se administreaz─â ca supliment alimentar sau chiar tincturi. Ca tinctur─â de exemplu, ea se g─âse┼čte ├«n magazinele cu produse naturiste de unde poate fi achizi┼úionat─â la pre┼úuri convenabile raportat la efectele sale miraculoase pentru organismul uman. Vitacaps.ro este unul din acele magazine online unde se g─âse┼čte tinctur─â de br├ónca ursului, dar ┼či alte preparate medicinale ce au la baz─â aceast─â plant─â.

Se poate prepara tinctură de brânca ursului în casă? Ce ingrediente sunt necesare?

Tinctura de br├ónca ursului se poate prepara ┼či ├«n cas─â, dar cel mai eficient tratament r─âm├óne cel comercializat ├«n magazinele de specialitate ┼či farmacii deoarece respect─â propor┼úiile optime ┼či este fabricat din plante de cea mai ├«nalt─â calitate, recoltate din zone cu un grad de poluare sc─âzut.

├Än vederea prepar─ârii tincturii de br├ónca ursului se pot recolta toate p─âr┼úile aeriene ale plantei, iar cea mai potrivit─â perioad─â de recoltare este considerat─â luna august. Dup─â recoltare, planta se usuc─â ├«ntr-un loc umbros ┼či r─âcoros ┼či apo se toac─â m─ârunt, p├ón─â ajunge ├«n stadiul de pulbere.

Pentru tinctura de br├ónca ursului este necesar un borcan cu capac, 20 de linguri de plant─â uscat─â ┼či m─ârun┼úit─â sub form─â de pulbere ┼či o jum─âtate de litru de alcool alimentar de 50-70 de grade. Se pune ├«ntreaga cantitate de pulbere ├«n borcan, se toarn─â peste ea alcoolul alimentar ┼či la sf├ór┼čit se ├«nchide ermetic, l─âs├óndu-se la macerat ├«ntr-un loc c─âlduros timp de 10 zile. Pentru ca planta s─â se macereze c├ót mai bine, se agit─â con┼úinutul borcanului cel pu┼úin o dat─â pe zi.

Pentru o conservare corespunz─âtoare, dup─â macerat, tinctura se filtreaz─â ┼či se vars─â ├«n sticlu┼úe mici de culoare ├«nchis─â, care s─â nu permit─â razelor de soare s─â ajung─â la con┼úinut. Dac─â medicul specialist nu a recomandat altfel, tinctura de br├ónca ursului se administreaz─â de patru ori pe zi, dilu├ónd c├óte o linguri┼ú─â de tinctur─â ├«n ap─â plat─â pentru a se ob┼úine o solu┼úie u┼čor de b─âut.

Ce se întâmplă dacă bei în mod regulat tinctură de brânca ursului?

Cura cu tinctur─â de br├ónca ursului dup─â indica┼úiile de mai sus ajut─â organismul s─â treac─â mai u┼čor peste diferite afec┼úiuni ┼či previne apari┼úia unor boli. Substan┼úele volatile care se g─âsesc ├«n semin┼úele plantei au o ac┼úiune antibacterian─â ┼či distrug Escherichia coli ┼či Staphylococcus aureus.

Datorit─â efectului vasodilatator periferic al tincturii de br├ónca ursului, aceasta vindec─â ┼či deger─âturile prin irigarea extremit─â┼úilor corpului. Astfel, persoanele care au probleme cu circula┼úia periferic─â ┼či sufer─â de m├óini ┼či picioare reci, pot s─â amelioreze simptomele sau chiar s─â le elimine complet prin consumul acestei tincturi.

Br├ónca ursului se folose┼čte ┼či ├«n tratamentul insuficien┼úei renale. Pentru efecte maxime, se recomand─â administrarea tincturii pe o perioad─â de timp de minimum 40 de zile calendaristice.

Contraidicaţii ale tratamentului cu tinctură de brânca ursului

Cu toate c─â este un tratament naturist cu pu┼úine efecte secundare negative, tinctura de br├ónca ursului nu ar trebui administrat─â de persoanele cu probleme ale tensiunii arteriale. La scurt timp dup─â consum, tinctura de br├ónca ursului scade considerabil tensiunea arterial─â induc├ónd o stare de mole┼čeal─â celor care se confrunt─â cu o tensiune arterial─â mic─â.

De asemenea, persoanele care sufer─â de fibrom uterin, cancere genitale sau adenom de prostat─â, ar trebui s─â consulte un medic ├«nainte de a administra tinctur─â de br├ónca ursului ┼či de altfel, ├«nainte de a ├«ncepe orice tratament naturist.

Pentru a se evita fenomenul de fotosensibilizare, pe parcursul tratamentului cu tinctură de brânca ursului se recomandă evitarea expunerii directe la soare.