Cele mai eficiente remedii naturale pentru combaterea bolilor reumatice

1 img 1 12 jpg jpeg

Combaterea durerilor reumatice, fără a recurge la analgezice, reprezintă un subiect de mare interes pentru pacienţii care suferă de boli reumatice. Vă vom prezenta o serie de remedii naturale, a căror eficienţă a fost dovedită prin studii medicale.

Reumatismul înglobează o multitudine de boli inflamatorii cronice care afectează oasele, articulaţiile şi muschii, însă efectele secundare ale acestora se pot propaga şi asupra sănătăţii inimii, plămânilor, rinichilor şi a pielii.

Osteoartrita este cea mai comună boală din această categorie, care apare odată cu înaintarea în vârstă şi se manifestă prin dureri articulare severe, în special în zona genunchilor, şoldurilor, în zona lombară şi a gâtului.

Spre deosebire de artrita, poliartrita reumatoidă afectează membrana articulaţiilor, provocând o inflamaţie continuă. Artrita reumatoidă este o boală autoimună către care sunt predispuse, în special, femeile şi se manifestă prin rigiditate, oboseală şi apariţia unor noduli, pe lângă durerile articulare specifice.

Lupusul eritematos sistemic şi spondilita anchilozantă, sunt alte boli autoimune întâlnite destul de frecvente în zilele noastre. În funcţie de gravitatea fiecărui caz în parte, doctorul va solicita, de cele mai multe ori, efectuarea unei radiografii sau RMN şi va prescrie un tratament pentru ameliorarea simptomelor, precum şi câteva sugestii legate de stilul de viaţă. Deseori se întâmplă ca pacienţii să recurgă şi la alifii, plasturi sau suplimente adjuvante cu efect analgezic şi antiinflamator.

5 dintre cele mai eficiente plante pentru combaterea bolilor reumatice

2 img 2 12 jpg jpeg

Gheara-diavolului este o plantă folosită în special pentru bolile reumatice, datorită numeroaselor sale beneficii în relaţia cu aparatul locomotor. Având efecte antiinflamatoare, antireumatice, analgezice şi antipiretice, Gheara-diavolului este eficientă în cazurile de inflamaţii, dureri musculare şi articulare, precum şi în alte afecţiuni articulare degenerative. 

Turmericul este un condiment indian folosit de 4000 de ani pentru combaterea durerilor, care a devenit în zilele noastre una dintre cele mai apreciate plante medicinale antiinflamatorii, întrucât acţionează într-un mod similar cu medicamentele de stopare a inflamaţiei.

Ghimbirul aparţine aceleiaşi familii de plante precum turmericul, însă gustul său puternic şi inedit îl face să fie folosit pe post de condiment sau de ceai în multe dintre bucătăriile lumii. Are proprietăţi similare cu turmericul, iar anumiţi cercetători spun că ghimbirul ar putea deveni într-o zi o alternativă la medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.

Boswellia serrata este planta din care se produce tămâia. Anumite studii medicale au revelat faptul că acidul boswellic are un puternic efect antiinflamator şi poate contribui la ameliorarea durerilor, precum şi la restabilirea mobilităţii cauzate de osteoartrită. În plus, tămâia are şi efect antiastmatic şi antitumoral.

Lemnul-dulce este un alt inflamator puternic, a cărui acţiune a fost dovedită de diverse studii medicale. Eficienţa sa a fost dovedită mai ales în ceea ce priveşte problemele de artrită reumatoidă, rezultatele vizibile apar, de obicei, pe termen mediu şi lung.

Pe lângă aceste plante, medicina ne spune că sulfaţii de glucozamină şi condroitină, precum şi metilsufonilmetanul (MSM) pot ameliora durerile specifice osteoartritei şi pot îmbunătăţi mobilitatea articulaţiilor. Anumite studii au arătat că glucozamina are un efect comparabil cu ibuprofenul în ceea ce priveşte reducerea durerilor în cazurile de osteoartrite.

Multi pacienti, după ce merg la medic pentru a primi un diagnostic şi un tratament adecvat, se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte contrabalansarea efectelor secundare ale analgezicelor clasice, motiv pentru care suplimentele cu ingrediente naturale sunt la mare căutare, întrucât acestea pot fi asociate sau uneori pot chiar înlocui medicamentele clasice.

În zilele noastre, suplimentele dedicate reprezintă cea mai la îndemână metodă pentru a ameliora efectele bolilor reumatice. Gama RheumaStop propune o serie de suplimente ce ajută la diminuarea durerilor şi la refacerea funcţionalităţii cartilajelor.

Formula RheumaStop Complex are în compoziţia sa condroitină, glucozamină, harpagozide, MSM, precum şi alte 8 ingrediente eficiente în combaterea inflamaţiei şi a durerilor osteoarticulare, printre care se numără şi turmericul, ghimbirul, boswellia şi lemnul dulce.