Ceaiul potrivit grupei tale de sânge

1 2 jpg jpeg

Surprinzător, nu toate tipurile de ceai din plante sunt recomandate oricând şi oricum. Chiar dacă ceaiurile au multe proprietăţi terapeutice, anumite sortimente de ceai ar trebui consumate doar de anumite persoane, în funcţie de grupa de sânge pe care o au.

Grupa 0

Cei care au această grupă de sânge ar trebui să evite laptele, legumele şi alimentele care conţin gluten, întrucât le pot cauza probleme de gastrice. În schimb, ar trebui să bea ceai de ghimbir, de ginseng, ceai verde şi mate, toate aceste fiind înlocuitoare pentru cafea. Pentru relaxare, pot bea ceai de afine, de muşeţel sau de mentă.

Grupa A

Persoanele care au această grupă de sânge sunt emotive şi analitice. Din acest motiv sunt predispuse la stres şi nivelul de cartizon din organism este unul ridicat. Pe lângă cafea, cei cu grupa A ar trebui să bea ceai verde, ceai de iasomie, ceai de gălbenele şi de cimbru.

Grupa B

Cei cu această grupă de sânge sunt predispuşi la boli autoimune,letargie,oboseală cronică,probleme cu greutatea şi metabolism lent. Deşi au sistem digestiv puternic,sunt vulnerabili în faţa bacteriei E. Coli. Din acest motiv,cei care au grupa de sânge B ar trebui să bea ceai verde,ceai rooibos,de salvie şi de lămâie,deoarece acestea au proprietăţi antibacteriene.

Grupa AB

Persoanele cu această grupă de sânge sunt intuitive şi rezistente la stres. Pentru a fi energice şi mereu în alertă ar trebui să bea ceai verde în loc de cafea. Din dieta lor nu ar trebui să lipsească ceaiul de frunze de căpşuni,cel de muşeţel,de ghimbir,din rădăcină de brusture şi de măceşe.