Ce sunt vitaminele de origine natural─â?

1 clicksanatate 5 jpg jpeg

Vitaminele sunt unul dintre cei mai importan┼úi nutrien┼úi pentru organism, deoarece sunt responsabile de reglarea func┼úiilor vitale la fel de esen┼úiale precum formarea ┼úesuturilor, a celulelor din s├ónge, reglarea hormonal─â ┼či substan┼úele chimice pentru sistemul nervos. Adic─â, ele sunt direct responsabile de func┼úii foarte importante pentru organism. ├Äns─â problema este c─â majoritatea acestor substan┼úe nutritive nu pot fi produse de corpul ├«nsu┼či, de aceea sunt incorporate, ├«n general, prin alimente.

Luarea necesarului de vitamine din alimentele consumate este ideal─â. Uneori este dificil s─â se asigure constant, dozele de care organismul are nevoie. Exist─â cazuri specifice ├«n care suplimentarea vitaminic─â cap─ât─â ┼či un anumit grad de importan┼ú─â.

Suplimentele alimentare pe baz─â de micronutrien┼úi, vitamine ┼či minerale existente pe pia┼ú─â de ani buni, ajut─â la suplimentarea dietei. Utilizarea acestor tipuri de produse a crescut ┼či, ├«n consecin┼ú─â, oferta nu a ├«ncetat s─â creasc─â. Pentru a atrage aten┼úia poten┼úialilor consumatori, unele m─ârci folosesc afirma┼úii precum originea ÔÇ×natural─âÔÇŁ a vitaminelor lor. Dar ce ├«nseamn─â asta?

Exist─â tendin┼úa de acrede c─â tot ceea ce are o origine ÔÇ×natural─âÔÇŁ este bun, ├«n timp ce ceea ce este produs de om este r─âu. De┼či este adev─ârat c─â, ├«n unele cazuri, interven┼úia omului nu a dat rezultatele scontate, ├«n majoritatea cazurilor tocmai interven┼úia fiin┼úei umane a permis un progres real ├«n calitatea vie┼úii. De fapt, dezvoltarea ┼čtiin┼úei a permis umanit─â┼úii s─â imite ┼či chiar s─â ├«mbun─ât─â┼úeasc─â ceea ce ofer─â natura.

Acesta este cazul vitaminelor. La urma urmei, vitaminele sunt compu┼či chimici, a c─âror eficacitate se m─âsoar─â prin puritatea lor, nu prin originea lor ┼či, ├«n acest sens, interven┼úia uman─â poate juca un rol determinant. Cele care au fost extrase direct din surse organice pentru a le asigura puritatea sunt vitaminele naturale. Este necesar─â interven┼úia uman─â pentru a se asigura c─â sunt extrase doar vitaminele dorite ┼či c─â ├«┼či p─âstreaz─â propriet─â┼úile intacte.Pe de alt─â parte, vitaminele de origine sintetic─â sunt cele ob┼úinute prin sintez─â chimic─â sau proceduri de fermentare.

Nu ├«n ultimul r├ónd, cel mai important lucru ├«n fapt este asigurarea unei alimenta┼úii echilibrate ┼či un stil de via┼ú─â activ. ├Än acele cazuri ├«n care men┼úinerea unei alimentatii care include consumul regulat de fructe sau legume este greu de asigurat, produsele naturale v─â pot ajuta s─â men┼úine┼úi nivelurile de vitamine ┼či micronutrien┼úi de care organismul are nevoie.