Ce boli se pot trata prin chiropractic─â

1 chiropractica jpg jpeg

Stilul de via┼ú─â agitat, stresant ┼či efortul la care supunem organismul constant ├«┼či pune amprenta asupra calit─â┼úii vie┼úii noastre ┼či poate avea efecte negative asupra st─ârii de s─ân─âtate. De cele mai multe ori, nu acord─âm o importan┼ú─â deosebit─â stresului, oboselii, st─ârilor de r─âu ┼či ignor─âm durerile sau primele semne care ne-ar putea indica faptul c─â exist─â anumite probleme. Suntem obi┼čnui┼úi s─â apel─âm la medicamente pentru orice problem─â sau durere ┼či nu c─âut─âm alternative care ne-ar putea ajuta pe termen lung ┼či ar putea contribui la ├«mbun─ât─â┼úirea st─ârii noastre de s─ân─âtate.

Chiropractica ÔÇô o metod─â eficient─â pentru tratarea afec┼úiunilor musculare ┼či osoase

O modalitate eficient─â de tratament este chiropractica, ce poate ├«mbun─ât─â┼úi starea de s─ân─âtate ┼či poate avea efecte pozitive asupra corpului nostru. Chiropractica este o form─â de medicin─â alternativ─â ┼či este recomandat─â ├«n principal pentru tratarea afec┼úiunilor musculare, osoase, coloanei vertebrale ┼či articula┼úiilor. ├Än plus, aceasta poate ameliora durerile de cap, dureri ale g├ótului, migrenele, ame┼úelile, hernia, artrita, reumatismul, problemele digestive, dismenoreea ┼či durerile lombare.

Stresul ÔÇô principalul generator al durerilor de spate ┼či g├ót

├Än general, oamenii care apeleaz─â la chiropractician au probleme variate, ├«ntruc├ót fiecare om este diferit ┼či prezint─â probleme specifice, dar cele mai frecvente afec┼úiuni sunt durerile de spate, ale g├ótului, degetelor sau articula┼úiilor. Cauzele acestor probleme sunt postura gre┼čit─â, activit─â┼úile ┼či efortul la care corpul nostru este supus zilnic, ├«ns─â principalul generator este stresul. Astfel, exist─â trei tipuri de stres la care suntem supu┼či adesea: stresul fizic, chimic ┼či emo┼úional. Stresul fizic este reprezentat de orice c─âz─âtur─â sau accident, de condusul pentru mult timp pe distan┼úe lungi sau de petrecerea unui timp ├«ndelungat pe scaun,├«ntr-o pozi┼úie incorect─â. Stresul chimic este prezent ├«n alimentele pe care le consum─âm, aerul pe care ├«l respir─âm, alcool, medicamente, iar epuizarea, anxietatea, depresia reprezint─â un stres emo┼úional. Toate aceste tipuri de stres sunt resim┼úite zilnic de organismul nostru ┼či se transform─â ├«n dureri fizice, disconfort ┼či o stare de r─âu.

Ce presupune o ┼čedin┼ú─â de chiropractic─â?

├Än cadrul ┼čedin┼úelor de chiropractic─â, primul pas este cunoa┼čterea istoricului medical al pacientului, examinarea acestuia, a st─ârii generale de s─ân─âtate ┼či stabilirea zonei dureroase. ├Äns─â, la fel de important─â r─âm├óne ┼či identificarea cauzei principale a durerii, deoarece, de multe ori, durerea poate fi resim┼úit─â ├«ntr-o anumit─â zon─â, iar cauza s─â fie localizat─â diferit. O ┼čedin┼ú─â de chiropractic─â nu dureaz─â foarte mult, de obicei 15 ÔÇô 20 de minute sunt suficiente pentru chiropractician pentru a aplica tratamentul astfel ├«nc├ót durerea s─â fie ├«nl─âturat─â ┼či efectele s─â fie unele pozitive ┼či de lung─â durat─â. ├Än ceea ce prive┼čte num─ârul ┼čedin┼úelor, acestea difer─â ├«n func┼úie de problemele fiec─ârui pacient, de istoricul medical ┼či de factorii la care este supus constant. ├Än cazul ├«n care pacientul este mai t├ón─âr poate fi nevoie doar de c├óteva ┼čedin┼úe pentru ameliorarea durerilor ┼či ├«mbun─ât─â┼úirea st─ârii de s─ân─âtate. De asemenea, este foarte important─â perioada care a trecut de la apari┼úia disconfortului, deoarece cu c├ót sunt luate m─âsuri mai rapid, cu at├ót problemele vor fi rezolvate cu o mai mare u┼čurin┼ú─â. De obicei, sunt necesare ┼čase ÔÇô ┼čapte ┼čedin┼úe pentru ca rezultatele s─â fie resim┼úite ┼či men┼úinute, dar sunt ┼či cazuri ├«n care este nevoie de zece ┼čedin┼úe sau mai multe.

Tehnică eficientă, fără intervenţii chirurgicale sau medicamente necesare

Chiropracticienii folosesc manipularea directăa coloanei vertebrale,deoarece această practică se bazează pe faptul că alinierea corectă a structurii musculo-scheletice a corpului, în special a coloanei vertebrale, va permite corpului să se vindece singur, fără intervenţii chirurgicale sau medicamente. Manipularea este utilizată pentru a restabili mobilitatea articulaţiilor afectată de diverse leziuni cauzate fie de un accident, de postura incorectă sau de stresul constant.

Chiropractica este despre s─ân─âtate ┼či despre a te men┼úine s─ân─âtos, iar dac─â sistemul nervos este blocat, aceasta este o metod─â foarte eficient─â de a readuce corpul ┼či organismul la cea mai bun─â form─â pentru a func┼úiona normal. Este o tehnic─â eficient─â, iar rezultatele pot fi resim┼úite o perioad─â mai lung─â de timp, dou─â luni sau chiar mai mult pentru unele persoane.Acest lucru depinde foarte mult de nivelul de stres, de stilul de via┼ú─â, dac─â acesta este unul s─ân─âtos. De exemplu, activit─â┼úile fizice, sportul sau yoga pot fi extrem de benefice s─ân─ât─â┼úii, dar este esen┼úial ca acestea s─â fie f─âcute corect, ├«n cazul ├«n care sunt efectuate gre┼čit, pot avea consecin┼úe severe asupra corpului. Pe l├óng─â efectele asupra durerilor articulare, musculare, osoase, chiropractica poate contribui la o stare de bine general─â, poate aduce ├«mbun─ât─â┼úiri asupra calit─â┼úii somnului, a respira┼úiei ┼či a felului ├«n care ne sim┼úim. 

Sfatul chiropractianului, esen┼úial pentru rezultate sigure ┼či benefice

Este important de ┼čtiut faptul c─â oricine se poate confrunta cu probleme ale sistemului nervos ┼či oricine poate apela la chiropractician.Nu sunt anumite categorii de v├órst─â mai predispuse la apari┼úia unor probleme care necesit─â vizita la chiropractician, ci stilul de via┼ú─â ┼či stresul sunt principalii factori care determin─â deteriorarea st─ârii de s─ân─âtate.

Doctorul Soheil Keynejad, chiropractor la Intermedicas, ne spune c─â tratamentul ┼či procedurile aplicate de chiropracticieni nu sunt dureroase.├Än ciuda faptului c─â la finalul ┼čedin┼úelor anumite persoane pot resim┼úi un disconfort, acesta nu este un lucru r─âu ┼či nu trebuie s─â fie un motiv de ├«ngrijorare, ci reprezint─â un indicator al faptului c─â organismul lucreaz─â ┼či proceseaz─â tratamentul ce i-a fost aplicat: ÔÇ×Dup─â ┼čedin┼úele de chiropractic─â nu face un efort fizic semnificativ, bea mult─â ap─â pentru a cur─â┼úa organismul de toxine, f─â o plimbare de 15 ÔÇô 20 de minute ┼či nu te ├«ntoarce imediat la activit─â┼úile ┼či responsabilit─â┼úile zilnice, ofer─â-i timp corpului t─âu s─â proceseze ┼či s─â asimileze tratamentulÔÇŁ, este sfatul domnului doctor Keynejad.