10 beneficii ale curei cu clorofilă

1 clorofila jpg jpeg

Pigment care dă culoarea verde specifică, clorofila este esenţială în fotosinteză, transformând lumina soarelui în energia necesară creşterii plantelor.

Clorofila este pentru regnul vegetal ceea ce este hemoglobina pentru regnul animal. Mai mult, structura chimică a acestora este asemănătoare, ea diferind doar prin elementele fier (pentru hemoglobină) şi magneziu (pentru clorofilă). Aşadar, se poate spune despre clorofilă că este „sângele verde”, iar cura cu această substanţă este binevenită în această perioadă, mai ales că ne ajută să scăpăm de toxinele pe care le-am acumulat în lunile de iarnă.

Beneficii ale curei  

Cura se ţine 10-12 zile

Găseşti suplimente cu clorofilă la farmacie, însă mai sănătos este să extragi în casă această substanţă din plantele verzi pe care le găseşti din abundenţă acum: leurdă, frunze de păpădie sau de ţelină, spanac, urzică, pătrunjel, frunze de ceapă verde. Este bine de ştiut că prin prepararea termică se distruge conţinutul de clorofilă (substanţa poate rezista la cel mult 40 grade Celsius).

Clorofila se poate extrage din aceste plante cu ajutorul mixerului. De exemplu, se poate face o cură de 10-12 zile cu suc proaspăt de păpădie. Pentru a-l obţine, adaugă 200 ml de apă în blender şi 10 frunze de păpădie, bine spălate, amestecă 1 minut, după care consumă imediat. Zilnic, se pot consuma 200 ml de suc.

Pentru a obţine clorofilă din spanac, este nevoie de 200 grame din această plantă la 1 litru de apă. Se mixează şi se filtrează cu ajutorul unui tifon. Se bea imediat, în mai multe reprize (nu mai mult de patru ore).

BINE DE ŞTIUT

  • Cura cu clorofilă poate avea ca efect secundar producerea diareei. În acest caz, se pot consuma ceaiuri cu mentă.
  • În timpul curei cu clorofilă, se vor evita mezelurile, produsele fast-food, băuturile carbogazoase, dulciurile, grăsimile şi prăjelile, pentru ca efectele de detoxifiere să fie optime.

Sub ce alte forme se mai poate administra

  • Clorofila sub formă de capsule se obţine din surse precum alge marine, orz verde, spirulină şi lucernă. Sub această formă de administrare, se iau între una şi trei capsule.
  • Există şi clorofilă lichidă, din care se administrează o linguriţă seara şi una dimineaţa.