10 beneficii ale curei cu clorofil─â

1 clorofila jpg jpeg

Pigment care d─â culoarea verde specific─â, clorofila este esen┼úial─â ├«n fotosintez─â, transform├ónd lumina soarelui ├«n energia necesar─â cre┼čterii plantelor.

Clorofila este pentru regnul vegetal ceea ce este hemoglobina pentru regnul animal. Mai mult, structura chimic─â a acestora este asem─ân─âtoare, ea diferind doar prin elementele fier (pentru hemoglobin─â) ┼či magneziu (pentru clorofil─â). A┼čadar, se poate spune despre clorofil─â c─â este ÔÇ×s├óngele verdeÔÇŁ, iar cura cu aceast─â substan┼ú─â este binevenit─â ├«n aceast─â perioad─â, mai ales c─â ne ajut─â s─â sc─âp─âm de toxinele pe care le-am acumulat ├«n lunile de iarn─â.

Beneficii ale curei  

Cura se ţine 10-12 zile

G─âse┼čti suplimente cu clorofil─â la farmacie, ├«ns─â mai s─ân─âtos este s─â extragi ├«n cas─â aceast─â substan┼ú─â din plantele verzi pe care le g─âse┼čti din abunden┼ú─â acum: leurd─â, frunze de p─âp─âdie sau de ┼úelin─â, spanac, urzic─â, p─âtrunjel, frunze de ceap─â verde. Este bine de ┼čtiut c─â prin prepararea termic─â se distruge con┼úinutul de clorofil─â (substan┼úa poate rezista la cel mult 40 grade Celsius).

Clorofila se poate extrage din aceste plante cu ajutorul mixerului. De exemplu, se poate face o cur─â de 10-12 zile cu suc proasp─ât de p─âp─âdie. Pentru a-l ob┼úine, adaug─â 200 ml de ap─â ├«n blender ┼či 10 frunze de p─âp─âdie, bine sp─âlate, amestec─â 1 minut, dup─â care consum─â imediat. Zilnic, se pot consuma 200 ml de suc.

Pentru a ob┼úine clorofil─â din spanac, este nevoie de 200 grame din aceast─â plant─â la 1 litru de ap─â. Se mixeaz─â ┼či se filtreaz─â cu ajutorul unui tifon. Se bea imediat, ├«n mai multe reprize (nu mai mult de patru ore).

BINE DE ┼×TIUT

  • Cura cu clorofil─â poate avea ca efect secundar producerea diareei. ├Än acest caz, se pot consuma ceaiuri cu ment─â.
  • ├Än timpul curei cu clorofil─â, se vor evita mezelurile, produsele fast-food, b─âuturile carbogazoase, dulciurile, gr─âsimile ┼či pr─âjelile, pentru ca efectele de detoxifiere s─â fie optime.

Sub ce alte forme se mai poate administra

  • Clorofila sub form─â de capsule se ob┼úine din surse precum alge marine, orz verde, spirulin─â ┼či lucern─â. Sub aceast─â form─â de administrare, se iau ├«ntre una ┼či trei capsule.
  • Exist─â ┼či clorofil─â lichid─â, din care se administreaz─â o linguri┼ú─â seara ┼či una diminea┼úa.