Luat zilnic ori de 2-3 ori pe săptămână, uleiul de măsline scade nivelul de colesterol rău, elimină grăsimile nesănătoase depuse pe pereţii arterelor şi previne afecţiunile hepatice şi biliare.

Combate paraziţii intestinali

Apetitul redus, paloarea, durerile abdominale se numără printre semnele prezenţei paraziţilor intestinali. Un leac care poate fi folosit în această situaţie este făcut dintr-o lingură de ulei de măsline şi zeama de la o lămâie. Amesteci şi bei treptat de-a lungul zilei sau într-o singură repriză.

Calmează durerile provocate de pietrele la fiere

Pentru prevenirea unei afecţiuni ca pietrele biliare (litiază biliară) bea câte 3 linguri de ulei de măsline, între mese. Cei care au fost diagnosticaţi cu această afecţiune îşi pot reduce intensitatea durerilor dacă iei zilnic între până la 10 linguri de ulei amestecate cu zeama de la o lămâie, între mese.

Alungă durerile articulare

În cazul gutei, pentru că acidul uric nu se poate elimina, se acumulează în sânge provocând dureri articulare. Amestecă muşeţel şi ulei de măsline în proporţie de 1:8, ţine o oră pe baie de aburi, apoi răceşte şi lasă la macerat 4 zile. Strecoară şi masează zona dureroasă cu acest macerat.

Citeşte şi: Măşti pentru păr şi ten cu ulei de măsline

Info

Pentru a alunga durerile articulare foloseşte o combinaţie de 5 căţei de usturoi şi puţin ulei de măsline.