Laptele de capră, indicat celor cu intoleranţă la lactoză

1 2 jpg jpeg

Dacă până acum ai băut lapte de vacă cu regularitate, descoperă de ce ar fi indicat să-l înlocuieşti câteodată cu acela de capră. Chiar dacă are gustul un pic diferit faţă de cel de vacă, trebuie precizat faptul că are un nivel mai scăzut de lactoză, la fel ca şi nivelul lipidic, ceea ce contribuie la o digestie mai bună. Este uşor de digerat Acizii graşi mono şi polinesaturaţi pe care-i iei din laptele de capră joacă un rol important în menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Este un motiv în plus pentru care să alegi să consumi cu regularitate lapte de capră, mai ales că aceste tipuri de acizi se regăsesc în el ntr-o cantitate mai mare decât în cel de vacă. Se recomandă în dieta de slăbit Cu un conţinut mic de grăsimi, laptele de capră favorizează pierderea surplusului de kilograme, asigurând în acelaşi timp aportul necesar de proteine şi aminoacizi esenţiali. În plus, datorită conţinutului de riboflavină (vitamina B2), îţi dă energie pe tot parcursul zilei dacă alegi să îţi începi dimineaţa cu un bol de cereale la care adaugi o mână de fructe uscate şi o cană de lapte de capră.

Dacă te confrunţi cu probleme inflamatorii la nivelul intestinelor un prim pas este acela de a înlocui în alimentaţia ta laptele de vacă cu cel de capră. Capacităţile sale inflamatorii va facilita absorbţia inflamaţiilor şi buna desfăşurare a tranzitului intestinal.

Se pare că este cel mai apropiat lapte ca şi structură de cel matern. De aici putem înţelege mai bine capacităţile sale de regenerare şi hidratare a organismului.

Regăsim în laptele de capră un conţinut bogat de calciu, forsfor, potasiu, magneziu dar şi vitaminele A, B1, B2, C.

Studiile efectuate pe baza componentelor sale a scos la iveală faptul că este un ajutor de nădejde în cazuri de anemie, demineralizare osoasă, sistem imunitar slăbit şi oboseală permanentă.

Un alt avantaj al consumului zilnic de lapte de capră este acela că are un conţinut mare de acid organic care este capabil să stopeze evoluţia cancerului aflat în stadiu incipient.