Unde mergi la cură anul ăsta?

1 2 jpg jpeg

Aer curat, climă favorabilă

Calitatea aerului din staţiunile balneoclimaterice se datorează ozonului şi ionilor negativi care au un efect terapeutic asupra căilor respiratorii şi, de asemenea, joacă un rol important în tratarea depresiilor, a insomniilor şi a stărilor de stres cronic.

Clima de munte şi cea de mare prezintă un atu în plus: aerosolii. Cei marini conţin, în principal, magneziu şi cloruri de sodiu, iod, bromuri, substanţe alcaline, reducând sensibilitatea alergică. Iar aerosolii de munte conţin uleiuri volatile provenind de la pădurile de brad, pin sau molid.

Băile în apă termală

Apele minerale termale sunt benefice pentru o varietate de afecţiuni: de la cele de piele, la bolile cardiovasculare sau genitale. Compoziţia apelor minerale termale face ca acestea să fie indicate în anumite probleme de sănătate.

-Pentru afecţiunile cardiovasculare sunt eficiente băile îmbogăţite cu dioxid de carbon, la 30-40 de grade Celsius. Aceste ape se găsesc la Vatra Dornei, Tuşnad, Balvanyos şi Covasna.

-Pentru afecţiunile ginecologice sunt recomandate băile clorurate de la Sovata, Băile Herculane, Vatra Dornei, Băile Govora etc.

-Pentru boli ale pielii, cele mai indicate sunt băile cu sulf. Acestea se pot face mai ales la Covasna.

-Afecţiunile sistemului nervos se tratează în băi cu ape sulfuroase, care se găsesc mai ales la Băile Herculane, Băile Govora etc.

-Bolile digestive se pot trata prin băi în ape cu magneziu. Acestea se fac mai ales la Sângeorz Băi şi la Băile Olăneşti.

Nămolul este bun pentru articulaţii

Împachetările cu nămol sunt folosite în special pentru că reduc intensitatea durerilor articulare şi ameliorează mobilitatea încheieturilor la persoanele în vârstă. Aceste proceduri pot fi realizate la Amara, Fundata, Lacu Sărat, Techirghiol, Sovata, Ocna Sibiului etc.