Unde mergi la cur─â anul ─âsta?

1 2 jpg jpeg

Aer curat, clim─â favorabil─â

Calitatea aerului din sta┼úiunile balneoclimaterice se datoreaz─â ozonului ┼či ionilor negativi care au un efect terapeutic asupra c─âilor respiratorii ┼či, de asemenea, joac─â un rol important ├«n tratarea depresiilor, a insomniilor ┼či a st─ârilor de stres cronic.

Clima de munte ┼či cea de mare prezint─â un atu ├«n plus: aerosolii. Cei marini con┼úin, ├«n principal, magneziu ┼či cloruri de sodiu, iod, bromuri, substan┼úe alcaline, reduc├ónd sensibilitatea alergic─â. Iar aerosolii de munte con┼úin uleiuri volatile provenind de la p─âdurile de brad, pin sau molid.

Băile în apă termală

Apele minerale termale sunt benefice pentru o varietate de afecţiuni: de la cele de piele, la bolile cardiovasculare sau genitale. Compoziţia apelor minerale termale face ca acestea să fie indicate în anumite probleme de sănătate.

-Pentru afec┼úiunile cardiovasculare sunt eficiente b─âile ├«mbog─â┼úite cu dioxid de carbon, la 30-40 de grade Celsius. Aceste ape se g─âsesc la Vatra Dornei, Tu┼čnad, Balvanyos ┼či Covasna.

-Pentru afecţiunile ginecologice sunt recomandate băile clorurate de la Sovata, Băile Herculane, Vatra Dornei, Băile Govora etc.

-Pentru boli ale pielii, cele mai indicate sunt b─âile cu sulf. Acestea se pot face mai ales la Covasna.

-Afecţiunile sistemului nervos se tratează în băi cu ape sulfuroase, care se găsesc mai ales la Băile Herculane, Băile Govora etc.

-Bolile digestive se pot trata prin b─âi ├«n ape cu magneziu. Acestea se fac mai ales la S├óngeorz B─âi ┼či la B─âile Ol─âne┼čti.

Nămolul este bun pentru articulaţii

├Ämpachet─ârile cu n─âmol sunt folosite ├«n special pentru c─â reduc intensitatea durerilor articulare ┼či amelioreaz─â mobilitatea ├«ncheieturilor la persoanele ├«n v├órst─â. Aceste proceduri pot fi realizate la Amara, Fundata, Lacu S─ârat, Techirghiol, Sovata, Ocna Sibiului etc.