Tratează artroza cu propriul sânge!

1 2 jpg jpeg

Tratamentul se nume┼čte Ortho┬şkine ┼či este o terapie personalizat─â, bazat─â pe descoperirile recente ale ortopediei moleculare, care ┼či-a dovedit eficien┼úa ├«n artroza genunchiului, ┼čoldului ┼či a gleznei, dar care poate fi folosit─â pentru orice articula┼úie a organismului.

Po┼úi beneficia de acest tratament dac─â forma de artroz─â de care suferi este minim─â sau moderat─â, metoda put├ónd fi aplicat─â at├ót tinerilor, c├ót ┼či v├órstnicilor, indiferent de bolile asociate. Un mare avantaj al terapiei Orthokine este absen┬ş┼úa reac┼úiilor adverse.

Se fac injecţii în articulaţii

Terapia Orthokine presupune injectarea la nivelul articulaţiei afectate a unui ser cu acţiune antiinflamatoare, obţinut din sângele pacientului (este nevoie de 60 mililitri).

S├óngele se recolteaz─â din bra┼úul persoanei, cu ajutorul unei seringi speciale, ┼či se p─âstreaz─â apoi ├«n fiole care con┼úin lamele special tratate.

Dup─â incubarea ┼či centrifugarea serului, s├óngele va sintetiza proteine cu ac┼úiune antiinflamatoare ┼či regenerant─â.

Sub acţiunea acestui ser, durerile articulare se vor reduce, iar mobilitatea articulară va fi îmbunătăţită.

Este bine s─â ┼čtii c─â serul care ┼úi se injecteaz─â nu con┼úine substan┼úe str─âine organismului.

Tratamentul cu metoda Orthokine dureaz─â ┼čase s─âpt─âm├óni.

O dată pe săptămână, ţi se va administra o injecţie în articulaţia afectată.

După această terapie, rezultatele se menţin până la aproape doi ani, procedura putând fi repetată.

1.200 de euro tratamentul

Terapia se poate face at├ót ├«n Bucure┼čti (la o clinic─â particular─â), c├ót ┼či ├«n anumite ora┼če din ┼úar─â (Timi┼čoara, Sibiu).

Costul ├«ntregului tratament este de aproximativ 1.200 de euro ┼či nu este acoperit de stat deocamdat─â . Terapia se face ├«n ambulatoriu, nefiind nevoie de anestezie.

În special genunchii sunt afectaţi

În peste jumătate din cazurile de artroză la persoanele cu vârsta peste 55 de ani, afecţiunea este localizată la nivelul genunchilor.

Ace┼čtia sunt vulnerabili mai ales ├«n cazul persoanelor supraponderale, pentru c─â suport─â o greutate mai mare.

Artroza apare din cauza degradării cartilajelor de la nivelul articulaţiilor, de aceea este mai frecventă la vârsta a treia, însă din ce în ce mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi cu această afecţiune.

Sporturi precum fotbalul ┼či tenisul supun articula┼úiile genunchiului unui efort intens, care favorizeaz─â apari┼úia bolii.

Tratamentele clasice ale bolii includ kinetoterapie (pentru refacerea mobilit─â┼úii articula┼úiilor) ┼či medicamente.

În forma severă a artrozei, cea mai eficientă metodă de tratament este operaţia de înlocuire a capetelor de os cu o proteză articulară.

Specialistul Click! S─ân─âtate v─â sf─âtuie┼čte

Dr. Mihai Ra┼čcu, medic specialist ortopedie ┼či traumatologie, Medlife, Bucure┼čti

2 jpg jpeg

Este o metodă revoluţionară

Orthokine reprezint─â o metod─â revolu┼úionar─â ├«n tratamentul artrozelor ┼či al inflama┼úiilor r─âd─âcinilor nervoase de cauze multiple (prolapsul discal) ┼či presupune injectarea ├«n zona afectat─â a unui ser autolog ob┼úinut din s├óngele pacientului.

Una dintre cauzele apari┼úiei artrozelor este dezechilibrul dintre elementele biologice distructive (IL-1) ┼či cele protectoare (IL-1Ra).

Prin această terapie, sângele obţinut de la pacient se pune în fiole ce conţin lamele special tratate, astfel încât prin incubarea la 37 ºC, monocitele prezente în sânge stimulează producerea de IL-1Ra în cantităţi mari.

Serul obţinut apoi prin centrifugare urmează să fie injectat în articulaţia afectată.