Tratează artroza cu propriul sânge!

1 2 jpg jpeg

Tratamentul se numeşte Ortho­kine şi este o terapie personalizată, bazată pe descoperirile recente ale ortopediei moleculare, care şi-a dovedit eficienţa în artroza genunchiului, şoldului şi a gleznei, dar care poate fi folosită pentru orice articulaţie a organismului.

Poţi beneficia de acest tratament dacă forma de artroză de care suferi este minimă sau moderată, metoda putând fi aplicată atât tinerilor, cât şi vârstnicilor, indiferent de bolile asociate. Un mare avantaj al terapiei Orthokine este absen­ţa reacţiilor adverse.

Se fac injecţii în articulaţii

Terapia Orthokine presupune injectarea la nivelul articulaţiei afectate a unui ser cu acţiune antiinflamatoare, obţinut din sângele pacientului (este nevoie de 60 mililitri).

Sângele se recoltează din braţul persoanei, cu ajutorul unei seringi speciale, şi se păstrează apoi în fiole care conţin lamele special tratate.

După incubarea şi centrifugarea serului, sângele va sintetiza proteine cu acţiune antiinflamatoare şi regenerantă.

Sub acţiunea acestui ser, durerile articulare se vor reduce, iar mobilitatea articulară va fi îmbunătăţită.

Este bine să ştii că serul care ţi se injectează nu conţine substanţe străine organismului.

Tratamentul cu metoda Orthokine durează şase săptămâni.

O dată pe săptămână, ţi se va administra o injecţie în articulaţia afectată.

După această terapie, rezultatele se menţin până la aproape doi ani, procedura putând fi repetată.

1.200 de euro tratamentul

Terapia se poate face atât în Bucureşti (la o clinică particulară), cât şi în anumite oraşe din ţară (Timişoara, Sibiu).

Costul întregului tratament este de aproximativ 1.200 de euro şi nu este acoperit de stat deocamdată . Terapia se face în ambulatoriu, nefiind nevoie de anestezie.

În special genunchii sunt afectaţi

În peste jumătate din cazurile de artroză la persoanele cu vârsta peste 55 de ani, afecţiunea este localizată la nivelul genunchilor.

Aceştia sunt vulnerabili mai ales în cazul persoanelor supraponderale, pentru că suportă o greutate mai mare.

Artroza apare din cauza degradării cartilajelor de la nivelul articulaţiilor, de aceea este mai frecventă la vârsta a treia, însă din ce în ce mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi cu această afecţiune.

Sporturi precum fotbalul şi tenisul supun articulaţiile genunchiului unui efort intens, care favorizează apariţia bolii.

Tratamentele clasice ale bolii includ kinetoterapie (pentru refacerea mobilităţii articulaţiilor) şi medicamente.

În forma severă a artrozei, cea mai eficientă metodă de tratament este operaţia de înlocuire a capetelor de os cu o proteză articulară.

Specialistul Click! Sănătate vă sfătuieşte

Dr. Mihai Raşcu, medic specialist ortopedie şi traumatologie, Medlife, Bucureşti

2 jpg jpeg

Este o metodă revoluţionară

Orthokine reprezintă o metodă revoluţionară în tratamentul artrozelor şi al inflamaţiilor rădăcinilor nervoase de cauze multiple (prolapsul discal) şi presupune injectarea în zona afectată a unui ser autolog obţinut din sângele pacientului.

Una dintre cauzele apariţiei artrozelor este dezechilibrul dintre elementele biologice distructive (IL-1) şi cele protectoare (IL-1Ra).

Prin această terapie, sângele obţinut de la pacient se pune în fiole ce conţin lamele special tratate, astfel încât prin incubarea la 37 ºC, monocitele prezente în sânge stimulează producerea de IL-1Ra în cantităţi mari.

Serul obţinut apoi prin centrifugare urmează să fie injectat în articulaţia afectată.