Nu neglija durerea de la nivelul genunchilor!

1 2 jpg jpeg

Potrivit medicilor, problemele de la nivelul genunchilor apar în mod firesc din cauza înaintării în vârstă, dar şi pe fondul unui stil de viaţă dezechilibrat. Unul dintre factorii frecvent incriminaţi de slaba funcţionare a genunchilor, chiar şi de la o vârstă tânără, este obezitatea.

Aceasta deoarece trunchiul este susţinut de partea de jos a corpului, iar surplusul de kilograme apasă îndeosebi pe genunchi. De asemenea, apariţia artrozei la nivelul articulaţiilor genunchilor poate fi generată şi de bolile reumatismale.

Mai exact, atunci când cartilajele genunchiului se uzează, oasele încep să se frece unele de altele. Un alt factor care duce la degradarea timpurie a genunchilor sunt fracturile din această zonă şi, de aceea, nu trebuie neglijate.

Durerea, primul semn de boală

Un prim indiciu că la nivelul genunchilor există o problemă este durerea. În primele faze, aceasta este doar sâcâietoare însă, treptat, devine din ce în ce mai greu de suportat.

Durerea apare îndeosebi atunci când te deplasezi pe distanţe mici. Un alt semn de boală, este amorţirea genunchiului după ce stai aşezat mai mult timp.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Cum se tratează durerea de cap în sarcină

- Analgezicele care îţi iau durerea de cap ,,cu mâna"

- Ce se ascunde în spatele durerii de cap?

Evită activităţile solicitante

Pentru a preveni uzura genunchilor se recomandă evitarea activităţilor fizice care suprasolicită articulaţiile. În acest sens, evită să ridici obiecte grele, să realizezi activităţii care îi solicită şi să faci joggind mai mult de o jumătate de oră, de câte cinci ori pe săptămână.

De asemenea, trebuie adoptată o dieta care să prevină îngrăşarea. Aceasta trebuie să conţină fructe, legume, carne slabă (de pui, de curcan şi de peşte) şi derivate din lapte, de preferat, degresate.

De asemenea, după vârsta de 40 de ani, se recomandă consumarea de cartilaj de rechin sub formă de suplimente, care are rol regenerator pentru articulaţii.