Incontinenţa urinară se poate trata chirurgical

1 2 jpg jpeg

Incontinen┼úa urinar─â este o boal─â frecvent─â ┼či nu un subiect tabu, cum este considerat de foarte multe persoane. Incontinen┼úa acut─â este de cele mai multe ori cauzat─â de o infec┼úie. Incontinen┼úa cronic─â apare ├«n timp ┼či are mai mult subramuri: incontinen┼úa de efort, de urgen┼ú─â, func┼úional─â, de reflex sau total─â. ├Än cazul incontinen┼úei de efort, pierderea de urin─â poate ap─ârea c├ónd o persoan─â str─ânut─â, tu┼če┼čte sau ridic─â un obiect greu.

Bandeletele suburetrale, alternativa chirurgical─â

De la introducerea lor, procedeele de aplicare a bandeletelor suburetrale pentru tratamentul incontinen┼úei urinare s-au bucurat de mult succes. Este bine s─â ┼čtii c─â pre┼úul acestor bandelete ┼či dispozitivele de aplicare a acestora sunt compensate integral de stat. Un instrument special creat permite medicului s─â plaseze bandeleta ├«n jurul por┼úiunii mijlocii a uretrei cu ie┼čire prin cele dou─â incizii mici f─âcute la nivelul peretelui abdominal. Interven┼úia se face sub anestezie local─â sau general─â.

Opera┼úia este u┼čoar─â ┼či dureaz─â aproximativ 30 de minute, iar la c├óteva zile pacienta ├«┼či poate relua activit─â┼úile normale, cu respectarea indica┼úiilor date de c─âtre medic.