Cum să-i determini pe bunici să ia pastilele corect
Cutie specială sau carneţel
Este bine ca orice vârstnic să aibă un carneţel, în care să fie notate orele şi medicamentele pe care le are de luat. Pot fi, de asemenea, cumpărate şi cutii concepute special pentru depozitarea pastilelor pe ,,căprării”, astfel încât bătrânii să ştie cum şi când să le ia şi să nu le încurce.
Este important ca vârstnicii să nu facă greşeli atunci când iau pastilele, căci pot ajunge la supradoză, lucru care va avea grave efecte secundare.
Răbdare şi iar răbdare
În general, bătrânii spun că nu este mare lucru să ia corect medicamentele şi refuză să fie ajutaţi. De aceea, este foarte important modul în care le este acordat ajutorul. Întotdeauna un zâmbet şi multă răbdare te vor salva şi te vor ajuta să-i convingi cu mult mai multă uşurinţă să-şi ia pastila la timp.
Şi trebuie să-ţi faci timp să-i dai un telefon sau să-i faci o vizită ,,întâmplătoare“ la ora când trebuie să ia medicamentul. Atunci când se află sub tratament, este important ca un vârstnic să nu consume alcool, să se odihnească şi să mănânce sănătos.
Te-ar mai putea interesa:
- Calciul, esenţial pentru vârstnici
- Vitamine necesare vârstnicilor
- Precauţii în administrarea medicamentelor la vârstnici
Recomandarea medicilor, importantă
Medicamentele pentru calmarea durerilor şi cele antiinflamatoare, pe care de obicei vârstnicii le iau singuri de la farmacie, pot să le dea reacţii adverse.
Unele ingrediente pe care le conţin aceste pastile le pot da dureri de cap, ameţeli, insomnie, dar pot avea şi reacţii mai grave, precum alergii şi intoxicaţii. De aceea, este indicat să fie luate numai la recomandarea medicului.