Vrei să rămâi slabă în sarcină? Poţi afecta sănătatea bebeluşului

1 2 jpg jpeg

Alimentele şi băuturile pe care le consumă în cele nouă luni de sarcină , emoţiile şi stresul pe care le resimte, activităţile de zi cu zi – toate îl influenţează pe cel mic, îi creează obiceiuri, dar şi predispoziţii pentru anumite boli.

În această privinţă, s-au făcut recent descoperiri remarcabile de către o echipă de cercetători de la Şcoala Medicală Harvard, Statele Unite. Specialiştii au urmărit aproximativ 2.700 de voluntare ai căror copii au fost monitorizaţi din anul 1999, chiar de când erau încă în pântecele mamelor.

S-a observat că dieta şi kilogramele luate de mame în timpul sarcinii au avut o influenţă foarte mare asupra copiilor.

Femeile care nu au luat foarte mult în greutate şi care au mâncat sănătos pe parcursul sarcinii, au avut adolescenţi sănătoşi, feriţi de obezitate. Totuşi, mamele care s-au străduit să nu se îngraşe în sarcină şi-au expus copiii malnutriţiei şi unor pericole mai mari. Copiii acestora s-au născut cu predispoziţii pentru boli de inimă sau diabet. Medicul britanic David Barket explică: „Atunci când nutrienţii oferiţi de alimentaţia mamei sunt puţini, aceştia sunt utilizaţi pentru dezvoltarea creierului şi mai puţin pentru celelalte organe vitale, precum inima sau ficatul.” Este un mod prin care copilul este ţinut în viaţă, dar va avea de suferit mai târziu în viaţă, când aceste organe vor fi vulnerabile.

Te-ar mai putea interesa:

Somnul insuficient, riscant în sarcină

Cele mai frecvente greşeli ale gravidelor