VIDEO: Aşa tratezi răceala când eşti însărcinată!
Nas înfundat, febră, dureri în gât, tuse - iată câteva dintre simptomele care-ţi dau de furcă dacă ai răcit în sarcină. O răceală în această perioadă este foarte periculoasă pentru bebeluş, mai ales dacă faci şi febră.
Dacă eşti în primele 12 săptămâni, o febră de peste 38,5 grade Celsius poate determina oprirea din evoluţie a sarcinii sau diverse malformaţii ale bebeluşului. După ce treci de aceste săptămâni, infecţiile în gât sau în nas pe care le poţi contracta în timpul răcelii afectează de asemenea bebeluşul.
Ce este de făcut atunci, mai ales că nu te poţi trata cu medicamente? Există diverse remedii care te repun pe picioare şi-ţi întăresc sistemul imunitar!
Îţi desfunzi nasul cu...
...o supă de pui. Carnea de pui conţine cisteină, o substanţă cu proprietăţi antiinflamatorii. Adaugă-i şi ceapă, usturoi şi ardei iute şi mănâncă supa cât este fierbinte.
Ardeiul iute îţi pune sângele în mişcare şi are un efect descongestionant. După ce ai mâncat-o, vei simţi cum vei respira mult mai bine.
Pont: Sprayurile cu soluţie salină îţi desfundă eficient nasul şi nu conţin substanţe periculoase pentru bebe.
Vindeci durerile în gât cu...
...usturoi şi miere. Dacă te doare în gât atunci când înghiţi, aceste două antibiotice naturale îţi iau durerea cu mâna. Curăţă un căţel de usturoi, pisează-l şi amestecă-l cu o linguriţă de miere şi cu una de lapte cald.
Înghite acest amestec şi nu mai bea nimic timp de 30 de minute. Alicina din usturoi şi acizii fenolici din miere sunt substanţe cu acţiune antiseptică şi antibacteriană.
Pont: Bomboanele naturale cu salvie calmează durerea de gât, având efect antiinflamator şi antibiotic.
Febra îţi scade cu...
...infuzie de tei. Febra este unul dintre cele mai periculoase simptome din sarcină, deoarece pune în pericol sănătatea bebeluşului. Când simţi că ai frisoane şi febră, bea o infuzie caldă cu flori de tei şi miere. Teiul are acţiune sudorifică, şi antitermică.
...şi cu cataplasme cu oţet de trandafiri. Oţetul are acţiune antibacteriană şi antiseptică, stimulând circulaţia sanguină şi imunitatea. Cataplasmele cu oţet trebuie aplicate la încheieturi, adică în locurile unde pielea este mai subţire.
Pont: O baie în care temperatura apei este cu două grade mai mică decât cea a corpului îţi va scădea febra.
Tusea trece cu...
...cataplasme de muştar şi de cartofi fierţi. Cele două tipuri de cataplasme se aplică pe piept şi au acţiune descongestionantă şi calmantă.
Cartofii au acţiune calmantă şi antiinflamatoare asupra mucoasei iritate de tuse. Muştarul conţine o substanţă numită alselsenevol, care are acţiune antiseptică şi descongestionantă.
Pont: Siropul de cimbru, făcut din 100 g cimbru, 1 l apă şi 1 kg zahăr, va calma tusea.
Super leac cu cătină pentru imunitate
Ca să ai un organism rezistent la toate provocările acestui sezon, îţi dăm un leac care întăreşte imunitatea.
Ingrediente: 100 g polen, 100 g cătină măcinată,200 g miere, 2 lămâi.
Amesteci toate ingredientele cu zeama de lămâie şi obţii o pastă omogenă. În fiecare dimineaţă, iei câte două linguri pe stomacul gol.
Nu mănânci nimic 30 de minute după ce ai luat leacul, ca să se absoarbă toate vitaminele. Îl iei până ce se termină. Toate răcelile şi bolile de sezon vor sta departe de tine.
Reţetă de cataplasmă cu muştar
Amesteci câteva linguri de făină de muştar (pe care o găseşti în magazinele naturiste) cu puţină apă rece, cât să obţii o pastă groasă. O pui într-un pansament, apoi o ţii pe piept nu mai mult de 15 minute, pentru că muştarul este iritant.