Soluţii contra greţurilor în sarcină

1 2 jpg jpeg

Atunci când greţurile sarcinii îţi dau bătai de cap, e bine să ştii că există câteva metode simple prin care le poţi ameliora.Daca vomiti de mai multe ori pe zi si nu te poti alimenta corespunzator, mergi la medic, este posibil sa suferi de hipermeza gravidica, ce impune tratament cu perfuzii. Bea multă apă Poate părea un sfat destul de banal, însă în timpul sarcinii nu este bine sub nici o formă să fii deshidratată!Lipsa hidratarii suficiente îţi va accentua greţurile sau durerile de cap. Cei 2 litri de apă pe zi chiar trebuie să facă parte din rutina ta. Poţi alege să consumi şi sucuri naturale sau ceaiuri, însă sunt de evitat băuturile ce conţin cofeină şi îndulcitori artificiali în această perioadă. Info

Termenul „greţuri matinale“ te poate induce în eroare, deoarece acestea pot surveni în orice moment al zilei, chiar şi noaptea. Greţurile tind să atingă apogeul în jurul săptămânilor 8-10 de la concepţie, atunci când nivelul hormonului responsabil de apariţia lor este maxim, diminuându-se cu începerea celui de-al doilea trimestru.

Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva greţurilor din timpul sarcinii. Acest simptom poate împiedica viitoarea mămică de a avea o alimentaţie corespunzătoare, putând fi însă ameliorate cu diverse remedii naturiste. Ghimbirul nu pune în pericol fătul şi se poate consuma în stare crudă sau sub formă de ceai, după preferinţă. Atenţie însă, consumat ca atare poate avea un gust uşor neplăcut, înţepător, de aceea este bine să fie adăugat într-o salată sau combinat cu alte alimente.

Dacă eşti însărcinată şi ai greţuri frecvente, este bine să ai întotdeauna la tine o lămâie. De îndată ce simţi că ţi se face rău, miroase pur şi simplu coaja de lămâie. Te vei simţi de îndată mai bine.

Unele femei au constatat o îmbunătăţire a stării neplăcute de greaţă, atunci când au luat suplimente cu vitamina B6. Aceasta favorizează creşterea celulelor roşii din sânge şi contribuie la stocarea energiei din alimente, ajutând corpul să proceseze anumite proteine care pot reduce greaţa. Cu toate acestea, niciun medicament, fie chiar şi unul care nu necesită prescripţie medicală, nu trebuie luat fără acordul unui specialist. Surse naturale de vitamina B6 sunt morcovii cruzi, mazarea verde, broccoli, conopida, prazul, radacina de ghimbir, avocado, cerealele integrale, bananele sau somonul.

Dimineaţa ridică-te cât mai uşor din pat, fără mişcări bruşte, pentru că la prima oră simptomele greţurilor pot fi cele mai supărătoare. Unele femei aleg să nu facă duş în picioare în perioada sarcinii, pentru a nu înrăutăţi ameţelile cu care se confruntă.

Mâncarea poate să fie ultimul lucru la care te gândeşti atunci când ai greţuri, dar senzaţia de foame nu va face decât să îţi înrăutăţească starea.

Mănâncă frecvent, însă în cantităţi mici, pentru a oferi organismului tău toate substanţele nutritive de care are nevoie. Include în dieta ta alimente sănătoase, multe fructe şi legume.

Întinde în palme câteva picături de ulei de măsline sau izmă şi masează-te uşor în fiecare seară sau de fiecare dată când te simţi rău. Acoperă-ţi burtica cu o compresă caldă şi stai întinsă câteva minute până te linişteşti.