Medicamente interzise în sarcină

1 2 jpg jpeg

Din păcate, societatea de astăzi este reprezentată de o teamă inexprimabilă şi greu de stăvilit de boli, bacterii şi virusuri, alimentată de media, dar şi de medici. Cei mai expuşi la medicamente fiind femeile gravide şi copiii.

Chiar dacă se spune şi se aud lucruri precum că unele medicamente sunt bune în sarcină, viitoarele mămici trebuie să ştie că majoritatea medicamentelor de pe piaţă nu au fost testate pe femei însărcinate, aşadar, siguranţa lor în timpul sarcinii nu este recunoscută 100%. Mai mult, sistemul imun uman este extrem de complex şi nu este deplin cunoscut nici până astăzi.

Literatura jurnalistică, dar mai ales medicală au demonstrat în ultimii ani că industria farmaceutică este printre cele mai profitabile afaceri din lume. Orice profesionist în domeniul medical trebuie să se întrebe dacă un medicament a fost sau nu prescris abuziv, doar pentru a se obţine profit şi dacă este posibil ca reacţiile adverse să depăşească beneficiile pe care le poate avea acel medicament.

Cel mai bine pentru o gravidă este să evite cu orice preţ vaccinarea şi medicamentaţia în timpul sarcinii. Acestea pot agrava starea ei, dar mai ales starea fătului, care şi aşa este “bombardat” de zgomotele şi viaţa tumultoasă a părinţilor, dar şi de ecografiile în număr prea mare din timpul sarcinii.

Consumul de antibiotice, imunodeprimante sau alte medicamente ce pot modifica sistemul imun al gravidei şi implicit al fătului ei sunt total interzise. Iată şi o listă cu cele mai nocive medicamente, care pot cauza grave probleme în dezvoltarea corectă şi optimă a fătului.

Medicamente interzise în sarcină – feriţi-vă de ele oricât de rău v-ar fi!

Antidepresivele pot cauza tahicardie la făt, probleme de respiraţie şi retenţie urinară. Chiar dacă stările din timpul sarcinii pot fi melancolice, este bine să vă feriţi de antidepresive. Sunt numeroase alternative absolut naturale şi sigure de a înlătura stările depresive.

Hormonii estrogeni, steroizi androgeni şi anabolizanţi pot cauza diverse malformaţii uterine, pot produce feminizarea fătului masculin şi pot provoca alte malformaţii. Este bine să vă feriţi şi de contraceptive orale sau alte medicamente antiepileptice, care pot produce malformaţii cranio-vasculare, malformaţii ale unghiilor şi degetelor.

De asemenea sulfamidele (biseptrin), chinolonele (ciprofloxacina, norfloxacina, ofloxacina), doxicilina, antitiroidienele, anticoagulantele cumarinice care pot provoca hemoragii (acenocumarol, warfaina), aspirina, morfina şi aminoglicozidele,cum este gentomicina.

Deşi există tendinţa de a pune pe această listă şi vitamina A, care este total interzisă în perioada de început a sarcinii, poate fi administrată spre sfârşitul sarcinii. Fiţi totuşi atente ca medicamentele sau suplimentele pe bază de vitamina A să folosească vitamina A naturală (cea care se găseşte şi în uleiul de peşte), ci nu cea în formă sintetică. Poate fi administrată foarte bine în trimestrul III de sarcină, când nu mai poate fi vorba de malformaţii. Vitamina A este foarte bună pentru dezvoltarea pielii, oaselor, creierului şi sistemului imunitar.

Medicamente interzise în sarcină şi alterativa naturală

În schimb, consumul de alimente naturale, nemodificate genetic pot contribui la o sarcină fără probleme. Sarea iodată este total contraindicată, iar suplimentele cu vitamine şi minerale nu sunt absolut necesare, mai ales că cele mai multe de pe piaţă conţin multe substanţe chimice ce pot pune în pericol o dezvoltare optimă a fătului. Puteţi vizita şi lista cu ceaiuri şi fructe recomandate în timpul sarcinii, care vă pot ajuta să treceţi de momentele şi stările mai puţin plăcute din perioada sarcinii, evitând astfel folosirea medicamentelor.

Citiţi şi:

Cele mai bune fructe in timpul sarcinii. Top recomandari

Ceaiuri recomandate in sarcina. Top recomandari