Greşeli frecvente pe parcursul sarcinii
Nu sări peste orele de somn
Dacă în mod obişnuit se recomandă 6-7 ore de somn pe noapte pentru a-ţi recupera energia necesară, pe perioada sarcinii este recomandat să dormi în jur de 9-10 ore pentru a avea timp suficient atât tu cât şi bebeluşul să aveti vitalitatea necesară unei noi zile.
În plus, din cauza schimbărilor hormonale este posibil să resimţi ami intens starea de oboseală, aşa că, dacă este posibil, nu sări peste somnul de prânz.
Evită duşurile fierbinţi
Igiena intimă este vitală în orice moment , dar mai ales în timpul sarcinii, un sfat de care să ţii cont este ca în timpul duşurilor şi băilor temperatura să nu depăşească 39 de grade Celsius. Apa prea fiebinte reprezită un pericol pentru făt, care va fi privat de oxigen şi expus riscului de apariţie a malformaţiilor congenitale.
Nu mânca pentru doi
Alimentaţia este extrem de importantă însă marea majoritate a femeilor tind să depăşească porţia zilnică de mâncare pentru a se asigura că bebeluşul va lua suficient în greutate şi nu va fi privat de nici un nutriment.
Dacă respecţi un program normal de alimentaţie cu 3 mese zilnice sănătoase, bebeluşul îşi va lua din organismul tău exact atât cât îi trebuie.
Mişcarea este sănătate curată
În perioada sarcinii este recomandat să eviţi eforturile fizice intense, dar asta nu înseamnă că nu poţi să mergi pe jos sau să te plimbi prin parc. Mişcarea este benefică atât pentru tine, cât şi pentru copil. Activitatea fizică ajută sistemul tău imunitar, te relaxează şi ajută organismul să susţină mai bine greutatea abdomenului care este în creştere.
Cafeaua şi tigara de dimineaţă
Dacă obişnuiai să îţi începi ziua savurând o ceaşcă de cafea la ţigară, acum ar fi indicat să te gândeşti de două ori înainte s-o aprinzi. Bebeluşul tău va primi nicotina şi va fi supus riscului de a dezvolta malformaţii, astm, rahitism sau boli ale plămânilor.
În plus, cafeaua are acum nişte dezavantaje pentru tine. Poate produce irascibilitate, insomnie, nervozitate.