Cum te pregăteşti pentru sarcină

1 2 jpg jpeg

Mergi la dentist Un consult la stomatolog este obligatoriu înainte de a rămâne însărcinată. Trebuie să te asiguri că nu ai carii şi că gingiile tale sunt sănătoase. Orice carie trebuie să fie tratată înainte de sarcină, astfel încât dantura să fie sănătoasă.

În timpul sarcinii nu sunt permis radiografiile dentare, căci pot afecta sănătatea fătului. Totodată, gravidele trebuie să păstreze o igienă riguroasă a danturii.

Este important să faci mult sport, să te hrăneşti sănătos şi să încerci să ajungi la o greutate ideală înainte ca testul de sarcină să iasă pozitiv. În timpul sarcinii este nevoie de mişcare. Activităţi precum înotul, aerobicul, gimnastica şi plimbările în aer liber te vor ajuta să ai o sarcină şi o naştere uşoare.

Acidul folic trebuie adminstrat cu aproximativ trei luni înainte de a rămâne însărcinată, spun medicii. Totodată, trebuie să iei acest supliment şi în primele 12 săptămâni de sarcină. Medicii recomandă o doză de 0,4 miligrame pe zi.

Acesta are un rol extrem de important în dezvoltarea celulelor, în producerea de globule roşii, cât şi în sinteza ADN-ului. Îna fară de suplimente, acidul folic se găseşte şi în alimente precum spanacul, porumbul, ananasul, alunele, pâinea integrală şi în ouă.

Dacă eşti fumătoare şi plănuieşti să devii mamă, este timpul să renunţi. Fumatul nu numai că poate fi un factor care te împiedică să rămâi însărcinată, dar este foarte nociv şi pe parcursul sarcinii.

Poate creşte riscul de a naşte prematur sau acela de a avort spontan. Totodată, fumatul la femeile gravide, cât şi după ce au născut, poate fi şi o cauză a sindromului morţii subite a bebeluşului, în primele 12 luni de viaţă. Odată ce ai rămas însărcinată, nici alcoolul nu este permis.