Cum stimulezi secreţia lactată

1 2 jpg jpeg

Cel mai simplu mod prin care stimulezi secreţia lactată este suptul copilului Secreţia lactată este stimulată natural şi, mai mult decât atât, se adaptează permanent nevoilor copilului tău. Organismul femeii are capacitatea extraordinară de adaptare a compoziţiei şi cantităţii laptelui matern. Pe de altă parte, unele erori sau spaime ale femeilor, legate de alimentarea naturală a copilului, au ca efect reducerea secreţiei de lapte. Statistic, 98% dintre femei îşi pot hrăni fără nici un fel de probleme copilul la sân vreme de cel puţin 4-6 luni, dacă respectă câteva reguli de bază din prima zi de viaţă a copilului (punerea copilului la sân, la cerere şi eliminarea completă a biberonului). Încrederea în sine, sfatul bun al medicului, la momentul potrivit, o dietă corectă şi o bună hidratare asigură un start bun şi oferă copilului lapte matern, care este alimentul perfect, ideal şi minunat pentru puiul de om.

Trebuie spus însă că nici stresul, nici oboseala nu sunt în măsură să reducă cu adevărat secreţia lactata aşa cum o poate face, de exemplu, o poziţie incorectă a copilului la sân sau situaţia în care mama nu bea suficientă apă. Poate cea mai bună regulă prin care stimulezi secreţia lactată este ca după fiecare masă a copilului să bei un pahar de apă de 200 de mililitri.

Dacă, totuşi, pentru confortul tău psihic ai nevoie de alimente care au ca beneficiu acelea de a stimula secreţia de lapte matern iată care sunt cele mai bune alegeri:

Aceste alimente trebuie introduse în dieta zilnică, combinate cu alte alimente bogate în nutrienţi şi, esenţial, cu un bun aport de lichide (de preferat apă, supă de legume şi de carne preparate în casă, sucuri de fructe şi legume făcute doar în casă şi combinate în părţi egale cu apă, fără adaos de zahar sau miere şi lapte integral).

Seminţe de schinduf: sunt o sursă bogată de fier, vitamine, calciu şi minerale. Ele au fost folosite de secole pentru a creşte secreţia de lapte matern, iar cercetările recente nu au făcut decât să confirme această capacitate. Nu exagera, însă, în ceea ce priveşte consumul acestora pentru că pot duce la deshidratare. Adaugă seminţe de schinduf în mâncare, în salate sau le poţi consuma ca atare. Porţia ideală: o lingură cu vârf pe zi.

Busuiocul este foarte bogat în vitamină K şi are efect calmant. Are capacitatea de îmbunătăţi calitatea laptelui matern şi este una din plantele care te ajută să stimulezi secreţia lactată. Îl poţi adaugă în mâncare, în supe sau în salate. Poţi adaugă frunze de busuioc în sucurile de legume. Doza ideală: 5-10 frunze de busuioc pe zi.

Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro