Cum să-ţi recapeţi silueta după naştere

1 2 jpg jpeg

Orice femeie ştie cât de greu este să îţi recapeţi forma fizică după naştere. Puţine sunt norocoasele care revin la un abdomen plat. Situaţia se poate remedia însă cu exerciţii şi un mod de viaţă sănătos.

Recuperarea după naştere

Femeile câştigă multe kilograme în cele 9 luni de sarcină, când preadipocitele se transformă cu uşurinţă în adipocite, sub influenţa modificărilor hormonale. Practic, cantitatea de estrogen scade şi creşte cea de progesteron, ceea ce favorizează depunerea grăsimii mai ales pe abdomen.

Vergeturile şi linia nigra vor persista mai multă vreme. Acestea devin, cu timpul, mai puţin vizibile (6-12 luni de la naştere). Linia închisă de pe abdomen, specifică femeilor însărcinate, dispare treptat în cursul primului an de după naştere, însă sunt cazuri în care această linie nu dispare complet.

Trebuie să ştii, totuşi, că recuperarea după naşterea pe cale naturală este, în general, mai rapidă decât cea prin cezariană.

Slăbeşti în timpul alaptării?

Alăptarea ajută, mai ales în primele luni de la naştere. Femeile care alaptează ard calorii, astfel că este posibil să slăbească mai repede şi cu mai puţin efort decât cele care nu alaptează.

Grăsimea acumulată pe timpul sarcinii începe procesul de ardere, mai ales dacă alaptezi şi faci puţină mişcare. Este nevoie de câteva săptămâni bune pentru ca rezultatele să fie vizibile.

Alăptarea arde aproximativ 500 de calorii pe zi, deci poate ajuta, însă nu face minuni pentru siluetă. Totuşi, cu cât alăptezi mai mult timp, cu atât arzi mai multe calorii, mai ales că abia după 4-6 luni, organismul se resetează după această nouă rată metabolică.

Fă mişcare alături de micuţul tău

În primele luni de după naştere este greu să găseşti timp pentru a face sport. Dacă vrei totuşi să fii în formă, poţi să apelezi la accesoriile pentru copii care îţi permit să-l iei pe micuţ cu tine în parc, la alergat sau pe bicicletă. Mai mult decât atât, bebeluşul tău poate juca rolul greutăţilor pe care le ridici pentru a-ţi tonifia braţele. Fii inventivă fără a-l pune în pericol în vreun fel pe micuţ.

Află AICI ce trebuie să mănânce proaspăta mămică după naştere!

Efortul fizic moderat este indicat pentru o mămică care vrea să slăbească. Fie că este vorba despre o plimbare mai rapidă în jurul blocului sau în parc, ori de anumite cursuri de yoga sau aerobic dedicate proaspetelor mămici, efortul fizic tonifică muşchii abdomenului şi arde calorii.

Asigură-te că organismul tău este pregătit, înainte de a începe antrenamente fizice regulate. Specialiştii recomandă să aştepţi în jur de 6 săptămâni până să începi exercitiile fizice.

Atenţie!

Acordă-i organismului timp să se refacă. Cele mai multe mămici ajung la greutatea de dinaintea naşterii abia după 8-12 luni. Nu uita că aceste kilograme în plus au apărut într-un interval de 9 luni şi că trebuie să-ţi acorzi la fel de mult timp pentru a scăpa de ele.