Ce să nu mănânci când esti gravidă

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia graviduţelor este extrem de importantă pentru ca de ea depinde dezvoltarea fătului, dar şi buna desfăşurare a sarcinii. Orice femeie însărcinată are nevoie de un aport crescut de proteine, calorii, pentru mai multă energie şi de vitamine şi minerale.

În timpul sarcinii trebuie să fii atentă asupra cantităţii dar şi calităţii alimentelor consummate. De asemenea, este nevoie de o atenţie sporită asupra unui ritm de alimentare regulat , fără să se sară peste mese. Sunt recomandate 3 mese pe zi, acestea fiind completate cu 2 gustări uşoare.

Limitează consumul de cafea

Cofeina este un diuretic puternic şi ajută la eliminarea fluidelor din corp, iar o dată cu ele pierzi calciu şi te deshidratezi. Totodată, cofeina poate să ducă la creştrea tensiunii arteriale şi la accelerarea pulsului, neindicate în timpul sarcinii. Potrivit unui studio, copiii ale căror mame au consumat în timpul sarcinii minimum două ceşti de cafea pe zi prezintă un risc cu 60% mai mare de a se îmbolnăvi de leucemie.

Lactatele pot fi periculoase

O serie de lactate nu sunt recomandate deloc în timpul sarcinii. Printre acestea se numără produsele lactate nepasteurizate şi câteva tipuri de lapte şi brânzeturi, cum ar fi brânza feta, Brie, Camembert. Laptele nepasteurizat poate să conţină bacteria listeria, care pune în pericol viaţa fătului. Alege sortimente de brânză tare, făcută din lapte pasteurizat.

Evită băuturile care conţin alcool

Este indicat să eviţi consumul de alcool dacă plănuieşti o sarcină şi cu atât mai mult dacă eşti deja însărcinată. Alcoolul va afecta dezvoltarea fătului care poate avea probleme la naştere, poate duce la naştere prematură sau la pierderea sarcinii.

Află AICI cum slăbeşti sănătos după sarcină!

Atenţie!

În timpul sarcinii alege o dietă bogată în fructe, legume, carne slabă, cereale integrale şi sucuri naturale. Te va ajuta să te simţi plină de viaţă şi să nu acumulezi nici prea multe kilograme în plus.