Ce gen de miscare sa faci cand esti insarcinata

1 2 jpg jpeg

Inainte de orice, vorbeste-i medicului despre istoricul tau cu miscarea si sfatuieste-te cu el despre ce exercitii e bine sa abordezi si la ce intensitate.

Ca indrumari generale, daca nu esti obisnuita cu activitatea fizica, e bine sa incepi treptat. Ar trebui ca, de-a lungul unei saptamani, sa aduni 2 ore si jumatate de exercitii fizice. Ca sa-ti fe mai usor, imparte-le in sedinte de cate 10 minute. Mersul in pas rapid, dansul si inotul sunt printre sporturile recomandate femeilor insarcinate care vor sa-si pastreze sanatatea si tonusul. Daca ai curte, poti sa maturi frunzele sau sa ai grija de plante. Nu sta in pozitii incomode si cu capul in jos, ci asaza-te langa rasaduri si lucreaza de langa ele. Ai grija sa bei cate putina apa si inainte de a te apuca de sport, si in timpul exercitiilor si dupa ce le termini, pentru a-ti pastra hidratarea. Ia o pauza daca incepi sa respiri prea greu sau ai alte neplaceri.

Poti incerca, de asemenea, sa lucrezi cu greutati. Evita-le pe cele foarte grele si alege unele de o jumatate de kilogram. Poti folosi in loc de greutati doua sticle de 0,5 litri umplute cu apa. Inspira cand le ridici si expira cand le lasi in jos. Ai gija sa nu pui presiune mare pe zona lombara. Dupa primul trimestru de sarcina, e bine sa nu faci exercitii stand intinsa pe spate. Atentie! Se recomanda ca pe timpul sarcinii sa te tii departe de sporturi care iti cresc riscul de a cadea, precum schiul sau calaritul si de cele in timpul carora te-ai putea lovi in zona abdominala, precum baschetul , handbalul sau fotbalul. De asemenea, e bine sa eviti scufundarile.