Ce e bine s─â ┼čtii despre na┼čterea natural─â dup─â cezarian─â

1 2 jpg jpeg

Conform ghidurilor medicale, na┼čterea natural─â este ├«ncurajat─â ┼či pentru primul copil ┼či pentru urm─âtorii, dar ┼či dup─â o cezarian─â. La nivel interna┼úional, na┼čterea natural─â dup─â cezarian─â cunoa┼čte o pant─â ascendent─â ┼či, treptat, Rom├ónia se aliniaz─â trendului mondial.

ÔÇ×├Än spitalul Filantropia din Bucure┼čti se ├«ncurajeaz─â ┼či se practic─â de rutin─â acest tip de na┼čtere, spitalul fiind preg─âtit pentru interven┼úia de urgen┼ú─â ├«n cazul complica┼úiilor. Gravidele ├«ns─â trebuie s─â ├«n┼úeleag─â c─â monitorizarea acestui tip de travaliu este foarte complex─â, plec├ónd de la semne clinice p├ón─â la monitorizare avansat─â fetal─â, iar decizia de a termina na┼čterea prin opera┼úie cezarian─â ├«n cazul apari┼úiei suspiciunilor unor complica┼úii poate fi luat─â uneori foarte rapidÔÇŁ,spune Dr. Radu Botezatu, medic specialist obstetric─â-ginecologie la Peltecu Medical.

Nu orice femeie poate na┼čte natural ┼či nu orice femeie poate alege aceast─â procedur─â dup─â o cezarian─â. Pentru o na┼čtere natural─â dup─â cezarian─â trebuie ┼úinut cont de mai mul┼úi factori:

Motivul pentru care s-a efectuat prima cezarian─â

├Än cazul ├«n care motivele au fost ├«ntemeiate ┼či acestea se repet─â ┼či ├«n sarcina curent─â, na┼čterea vaginal─â trebuie analizat─â foarte atent.

spune

.

Modul de vindecare al cezarienei anterioare

Contează foarte mult cum s-a vindecat operaţia de cezariană, deoarece în cazul în care a avut loc o infecţie, există posibilitatea că cicatricea formată să nu fie suficient de solidă.

V├órsta gesta┼úional─â la care s-a efectuat cezariana ┼či felul inciziei

Ghidurile actuale contraindică travaliul pe uter cicatricial în cazul unei incizii uterine clasice (verticale), fiind cunoscut riscul crescut de ruptură uterină.