Aşa combaţi vergeturile în sarcină!
Sarcina, pe lângă bucuria infinită de a descoperi o nouă etapă din viaţa femeii, aduce şi mici neplăceri în ceea ce priveşte modalitatea în care se comportă pielea.
Astfel, aceasta este perioada în care apar vergeturile, acele mici cicatrici inestetice de la suprafaţa pielii. Deşi nu reprezintă un pericol pentru sănătatea mamei sau al fătului, viitoarele mămici nu privesc cu ochi buni aspectul lor, mai ales că sunt afectate zone mari din corp şi anume sânii, coapsele sau abdomenul.
Evoluţia vergeturilor
În momentul în care pielea se confruntă cu un surplus de greutate şi nu este suficient de elastică sau hidratată, apar primele linii înroşite, care se albăstresc, urmând în final să se albească şi rămân sub aspectul unor cicatrici.
Zona afectată de această problemă este mai subţire, uşor încreţită, iar, în momentul în care apar, pot cauza mâncărimi.
Din ce cauză apar
În momentul în care pielea se întinde foarte mult, colagenul este slăbit, iar procesul său de producere este întrerupt, favorizând astfel apariţia lor.
Sarcina nu este singurul factor provocator, iar stresul poate fi un factor declanşator alături de alţi factori ereditari, obezitatea ori scăderea bruscă în greutate. Un aspect la care trebuie să fii extrem de atent este alimentaţia şi hormonii gladelor suprarenale care atunci când este în creştere poate favoriza distrugerea ţesutului conjunctiv lăsând loc apariţiei vergeturilor.
Află cum îţi poate influenţa dieta fertilitatea AICI
Modalităţi de prevenire
O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume, fibre, fără a uita de hidratarea corespunzătoare. Este benefic şi masajul pielii predispuse la apariţia acestor semne deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi elasticităţii pielii.
Nu uita de exfoliere! Trebuie făcută periodic, după care trebuie aplicată o loţiune şi o cremă antivergeturi care să hrănească şi să hidrateze pielea.
Sportul acţionează asupra sistemului circulator, ajută creierul să se oxigeneze mai bine.
Viciile precum fumatul îşi vor pune amprenta fără doar şi poate asupra aspectului pielii tale. Unde mai pui şi faptul că are de suferit şi dantura, care se va îngălbeni în timp. Adoptă în dieta zilnică alimente bogate în proteine, vitamine, mai ales A,D,E şi C, adică nu te sfii să mănânci morcovi, citrice, ouă, salată, lapte. Sunt bune pentru bebeluş, pentru tine şi pentru piele.
Lasă poftele să rămână la stadiu de pofte şi nu da iama în raftul cu dulciuri, pentru că orice kilogram în plus datorate alimentaţiei dezorganizate va atrage acest aspect negativ după el.
Evită cafeaua şi ceaiul verde
Alături de ceaiul negru, atât cafeaua cât şi ceaiul verde băute în exces te deshidratează. Cel mai bine ar fi să te limitezi la o singură ceşcuţă, fără zahăr.
Cum le tratăm în mod naturist
Există anumite tratamente naturiste în care să regăseşti ajutorul căutat pentru a scăpa de ele.
O variantă eficientă este sucul de cartofi, deoarece conţine vitamine şi minerale benefice pentru stimularea refacerii celulelor pielii.
Zahărul alb, folosit pe post de exfoliant corporal, aloe vera care este extrem de utilă în regenerarea pielii în caz de arsuri sunt benefice şi în tratarea vergeturilor.
Sucul de lămâie este de asemenea util în procesul de vindecare a pielii şi pentru a reduce vergeturile. În completarea acestui remediu poţi folosi uleiul de măsline care are un aport esenţial de substanţe nutritive şi antioxidanţi de ajutor în cazul în care te confrunţi cu această problemă.
În timpul sarcinii, mai poţi apela la untul de cacao, uleiul de ricin, uleiul de rapiţă, uleiul din germeni de grâu (extrem de bogat în vitamina E) benefice pentru a preveni şi a trata vergeturile.
Albuşul de ou îţi oferă o sursă bună de proteine şi aminoacizi. Poţi să baţi un albuş de ou şi să îl aplici pe zona respectivă. Lasă-l până simţi că te strânge pielea, apoi curăţă pielea.