5 poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii

1 2 jpg jpeg

Sexul în timpul sarcinii este sigur de practicat. Dacă medicul nu îţi interzice specific anumite lucruri, există multe poziţii recomandate în timpul sarcinii pe care le poţi încerca.

De-a lungul perioadei de sarcină, nivelurile de estrogen şi progesteron cresc, ceea ce înseamnă că vor creşte şi lubrifierea vagială şi sensibilitatea sânilor. Această situaţie contribuie la creşterea plăcerii în timpul actului sexual. Multe poziţii sunt sigure în timpul sarcinii, dar e bine să ţii cont că, după săptămâna a 20-a, e recomandat să nu mai stai pe spate. De asemenea, celulele cervixului sunt mai sensibile în timpul sarcinii, deci nu intra în panică dacă sângerezi puţin după contactul sexual.

Poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii: foarfeca

Această poziţie este foarte bună pentru primul trimestru al sarcinii, când încă poţi sta pe spate fără probleme. Aşază-te pe pat întinsă pe spate, în timp ce partenerul stă cu faţa la tine. Ridică piciorul drept pe umărul lui, în timp ce piciorul lui drept va sta peste umărul tău stâng.

Poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii: doggy style

În trimestrul al doilea de sarcină, specialiştii îşi dau acordul pentru „doggy style”, o poziţie extrem de satisfăcătoare pentru ambii parteneri. Aşază-te în genunchi şi sprijinită pe palme, în timp ce partenerul vine în spatele tău. Din această poziţie, el îţi poate stimula şi manual clitorisul, pentru un plus de plăcere.

Poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii: broasca

Asemănătoare cu doggy style, broasca este potrivită tot pentru trimestrul al doilea de sarcină. Îţi dă ocazia să te simţi bine şi să nu faci mare efort fizic în acest timp. Aşezată în genunchi, iar în loc să te sprijini pe palme, apleacă-te mai mult în faţă şi stai pe coate, privind înainte sau cu capul aşezat pe pat, între mâini.

Poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii: The Hot Seat

Tot în trimestrul al doilea de sarcină poţi încerca poziţia The Hot Seat (locul fierbinte). Partenerul se aşază pe un scaun, iar tu stai în braţele lui, cu spatele la el. Din această poziţie, mâinile lui sunt libere să îţi stimuleze sânii şi clitorisul.

Poziţii sexuale recomandate în timpul sarcinii: Linguriţa

O poziţie potrivită pentru trimestrul al treilea al sarcinii, pentru că eliberează presiunea pusă pe spate şi pe uter, linguriţa este recomandată şi pentru că nu presupune o penetrare atât de adâncă precum altele şi deci nu există şansa să devină inconfortabilă. Aşază-te în pat pe o parte, cu genunchii uşor îndoiţi; la fel şi partenerul, care te va penetra din spate.

Află mai multe despre sexul în timpul sarcinii şi ce poziţii sexuale sunt recomandate în această perioadă:

Este permis sexul în timpul sarcinii?

Sex în timpul sarcinii - poziţii sexuale recomandate