Ştii că poţi rămâne însărcinată chiar dacă eşti gravidă?

2 jpg jpeg

Grijile ce apar imediat după ce ai aflat că eşti însărcinată sunt multiple. Bucuria se amestecă cu îngrijorarea legată de cum va decurge sarcina, dacă o vei putea duce la termen, dacă vei face faţă momentului naşterii, te gândeşti cum va arăta bebeluşul şi multe alte griji de genul. Însă chiar şi aşa trebuie să ştii că există posibilitatea în cazul în care după ce ai aflat că urmează să devii mamă şi întreţii relaţii sexuale să apară o a doua fertilizare. Chiar dacă această condiţie de super-sarcină este întâlnită adesea în cazul mamiferelor, inclusiv la pisici se pare că au fost raportate anumite cazuri şi la femei.

Super-sarcina cu gemeni dizigoţi

În 2008 a fost publicat un studiu în Jurnalul European de Obstetrică & Ginecologie şi Biologie Reproductivă care a dezvăluit că o astfel de situaţie prezentă doar la mamifere i-a ajutat pe specialiştii ce s-au ocupat de acest studiu să descopere 10 astfel de cazuri şi la femei.

Practic fenomenul de super-sarcină este definită ca fiind posibilitatea de fertilizarea şi implantare a unui al doilea ovocit într-un uter care deja conţine un făt. Fiecare fetus având un sac amniotic separat. Se poate trage acestă concluzie mai ales in primul trimestru de sarcină când va începe să se vadă diferenţa dintre cei doi saci amniotici, diferenţă ce se va menţine pe tot parcursul sarcinii.

Află care sunt riscurile avortului la prima sarcină AICI

Schimbările hormonale şi fizice o metodă contraceptivă

În momentul în care o femeie rămâne însărcinată, eliberarea de ovule încetează, iar schimbările hormonale şi fizice datorate sarcinii acţionează împreună pentru a preveni o nouă fecundare.

În cazul în care ovarele continuă să elibereze ovule şi în timpul sarcinii, iar spermatozoizii reuşesc să treacă de colul uterin al femeii însărcinate se produce super-sarcina.

Cu cât această sarcină apare mai târziu cu atât mai mare este riscul unei naşteri premature destul de riscante, deoarece chiar dacă bebeluşii au fost concepuţi în perioade diferite, ei trebuie să se nască în acelaşi moment.

Chiar dacă acest caz este extrem de rar întâlnit trebuie totuşi să ţii cont şi de acest aspect.

Cel mai recent caz a fost semnalat în 2009 în Arkansas, copii fiind concepuţi la o distanţă mai mare de două săptămâni, au fost născuţi prin cezariană fără nici un fel de problemă.