Ponturi să eviţi intoxicaţia medicamentoasă la copii
Păstrează medicamentele departe de cei mici
Aşază toate siropurile, pastilele, spray-urile într-un dulap la înălţime, unde copiii nu ajung şi nici nu riscă să fie atraşi să se urce la ele. Pune acolo atât medicamentele pentru adulţi, cât şi cele pentru prichindei.
Nu păstra pilule în genţi aflate la vedere
Dacă obişnuieşti să-ţi ţii medicamentele pentru dureri sau alte neplăceri într-o geantă sau un rucsac la ieşirea din casă, pune-le mai sus, în cuier sau pe un dulap înalt. Altfel, este posibil ca unul dintre copii să scotocească şi să i se pară că pilulele seamănă ispititor de mult cu nişte bombonele.
Închide bine capacele
Cele mai multe sticluţe cu siropuri sau cutii cu medicamente au capace special gândite pentru a nu putea fi deschise de copii. De aceea, este important să te asiguri că le-ai închis bine capacele după folosire. Ţine departe de cei mici recipientele din sticlă pe care le pot sparge în încercarea de a afla ce au înăuntru.
Ai grijă la pastilele aduse de oaspeţi
În zilele festive, casa vi se umple de oaspeţi, rude şi prieteni, iar unii au la ei medicamente la care copiii pot ajunge cu uşurinţă, cu atât mai mult că nu adulţii sunt ocupaţi. Supraveghează-i sau aşază genţile cu care vin într-un loc departe de accesul celor mici.
Şi vitaminele pot vătăma
Suplimentele alimentare, unguentele, picăturile pentru ochi sunt folosite mai des şi poţi avea senzaţia, ca părinte, că nu sunt atât de periculoase ca medicamentele, ceea ce nu este adevărat. Curioşi din fire, cei mici e posibil să-şi dorească să le guste.