Eşti sau nu însărcinată? Semnele care vestesc bebeluşul!
Peste câteva minute, deja îmi sunam partenerul să-i dau minunata veste: uraaa, sunt însărcinată! Vom avea un copil! Ce mai conta că atunci când i-am spus eu aşa o ştire explozivă el se afla cocoţat pe o masă şi zugrăvea un tavan? Dragul de el n-a putut decât să spună: „Stai, că am ameţit!”. Şi eu tot continuam să vorbesc repede şi să-i spun ce fericire ne aşteaptă!
Când poţi rămâne însărcinată
Îmi venea să spun tuturor vestea, dacă se poate să ştie toată planeta, foarte bine! Doar câteva amice mi-au ştirbit puţin din bucuria mea cu întrebări de genul: „Eşti sigură că eşti însărcinată?” sau „Cum să rămâi însărcinată? Eşti cu băiatul ăsta doar de un an! Eu m-am străduit vreo trei!”.
Totuşi, nu pot să spun că nu s-au bucurat de bucuria mea. O prietenă care nu poate să rămână însărcinată m-a tot întrebat ce reţetă am aplicat. Răspunsul: dragoste şi calendar. Mama tot zicea că e sfânt calendarul ăsta. Şi a avut mare dreptate.
E tare simplu de explicat şi de folosit. Mie mi-a fost util şi când nu voiam să fac copii. Iată: să luăm un ciclu de 28 de zile. Îl împarţi în trei. Primele 10 zile (care includ si menstruaţia) şi ultimele 10 zile ale ciclului te strădui degeaba, n-o să devii mamă. Însă cele opt zile din perioada de mijloc a ciclului reprezintă intervalul când poţi rămâne însărcinată. Profită de cele opt care te fac părinte!, am îndemnat-o pe prietena mea.
Pentru a înţelege mai bine, e nevoie de un exemplu. Să zicem că ai menstruaţia pe data de 1 iulie. Intervalele 1-10 iulie şi 19-28 iulie nu sunt bune pentru a rămâne însărcinată. Aşadar, în perioada menstruaţiei nu rămâi însărcinată. Însă în perioada 11-18 iulie, ai toate şansele să rămâi însărcinată!
Cum îţi dai seama că eşti însărcinată
La mine aflarea veştii că voi fii mămică a fost simplă, cu un drum la farmacie. Dar sunt situaţii în care menstruaţia continuă să vină... În cazul ăsta, uneori e cam greu să-ţi dai seama că vei avea un copil. Sunt multe semne care s-ar putea să te pună serios pe gânduri: greaţă de dimineaţă sau chiar şi în timpul zilei, ameţeli, irascibilitate, sensibilitate la mirosuri, pofte nebănuite.
Poţi să adaugi şi dureri de sâni, oboseală şi somnolenţă. Aaa! Şi drumurile dese la baie! Aşadar, destule simptome care să te anunţe că e cazul să mergi la un medic specialist şi să te întrebi dacă nu cumva aştepţi un copil, chiar dacă ţi-a venit menstruaţia.
Şi încă ceva, destul de important, care s-a aplicat şi în cazul meu: simptomele de la o sarcină la alta pot fi diferite. De exemplu, a doua oară când am rămas însărcinată am vomitat şi sufletul din mine aproape în fiecare zi. Şi zilnic, chiar dacă era caniculă, eu făceam ardei copţi. Deh, nu te pui cu pofta unei femei gravide! Şi îngheţată! Am mâncat castroane întregi de îngheţată, de toate felurile!
Dorinţele astea erau destul de uşor de îndeplinit, însă te înţelegeai tare greu cu mine. Mereu eram nervoasă, irascibilă, ţineam la părerile mele foarte tare şi nu admiteam că altcineva poate avea dreptate. Mă mir şi acum că n-am stricat nicio prietenie şi că m-au suportat amicii şi familia. Dar să vă spun un secret: cele 40 de săptămâni trec ca vântul, iar fericirea de după nici nu se poate măsura în cuvinte!