Cum să ai un copil stăpân pe el
„Să ştim cum să vorbim este foarte important, atunci când ştim ce să vorbim! Atitudinea noastră, felul în care ne prezentăm, modul în care vorbim sunt esenţiale pentru a reuşi în viaţă, iar aceste deprinderi pot fi învăţate din copilărie”, spune Corina Tanasiciuc, Managing Director Smart Education.
Stresul din copilărie determină probleme de sănătate la adulţi
Numeroase studii arată că stresul din copilărie determină probleme de sănătate la adulţi, pornind de la dificultăţi de gestionare a emoţiilor, o inteligenţă emoţională scăzută, depresii sau afecţiuni mult mai grave.
Pentru micuţii care au astfel de probleme, specialiştii recomandă tehnicile de vorbire şi dicţie. Fie că au un defect de vorbire (rârâit, sâsâit, vorbire zonală), fie că vorbesc prea repede, prea tare şi îşi pierd răsuflarea, sau dimpotrivă, vorbesc prea încet sau prea rar trebuie să duceţi copilul la un specialist sau la cursuri în care pot învăţa să-ţi corecteze micile deviaţii.
Copilul timid poate învăţa să-şi gestioneze emoţiile
De asemenea, un copil timid poate fi ajutat să îşi gestioneze emoţiile şi să se exprime fluent în faţa unui public.
„Este foarte important să conştientizăm, în primul rând, propriul tip de vorbire – dacă nu realizăm unde greşim, nu ne putem corecta. Apoi îndreptăm problema prin exerciţii concrete, dar urmărim şi modul în care putem capta atenţia interlocutorului şi ne putem depăşi teama de a vorbi în public”, explică Raluca Tache, specialist în dicţie.