VIDEO: 5 exerciţii de care are nevoie bebeluşul

1 2 jpg jpeg

Pasul 1

Ridicarea uşoară a mâinilor copilului ajută la tonifierea muşchilor, stabilizează articulaţiile şi îmbunătăţeşte echilibrul.

Pasul 2

În caz de platfus, sunt indicate exerciţii care constau în îndoirea degetelor de la picior, în general şi de mişcări care stimulează folosirea degetelor.

Pasul 3

Masajul antebraţelor stimulează circulaţia intramusculară şi are efect revitalizant.

Pasul 4

Masajul tălpilor îmbunătăţeşte circulaţia periferică şi conferă bebeluşului o stare de relaxare.

Pasul 5

La copii, musculatura zonei spatelui este deseori rigidă. Masajul lent şi profund al acestei zone contribuie la diminuarea sau chiar la eliminarea contracturilor musculaturii de la acest nivel.

Kinetoterapia se poate face de la cinci luni

Kinetoterapia stimulează circulaţia, ajută la dezvoltarea simetrică a părţilor corpului şi corectează întârzierile de dezvoltare. La copiii sănătoşi, acest tip de gimnastică medicală stimulează dezvoltarea armonioasă şi poate preveni unele probleme ortopedice.

Exerciţiile pe care le propun specialiştii kinetoterapeuţi pentru bebeluşii sănătoşi, care nu suferă de defecte congenitale sunt concentrate pe tonifierea musculară, pe dezvoltarea coordonării membrelor şi pe dezvoltarea simţului echilibrului.

Astfel de exerciţii se fac, de preferat, când bebeluşii au împlinit cinci luni. Kinetoterapia poate începe însă şi mai devreme, dar această vârstă este mai potrivită, fiindcă, în majoritatea cazurilor, în jurul vârstei de patru luni, bebeluşii îşi pot susţine singuri capul şi îşi dezvoltă în ritm rapid musculatura spatelui şi a abdomenului.

Masajul combinat cu gimnastică îl ajută pe sugar să se adapteze mai uşor la noul mediu de viaţă în care intră după naştere. Mai exact, bebeluşul va fi ajutat prin kinetoterapie să treacă, de la poziţia intrauterină, la cea adaptată spaţiului larg pe care îl are la dispoziţie şi va fi încurajat să experimenteze mişcări ample, care îl vor ajuta să se dezvolte armonios.