VIDEO: 5 exerci┼úii de care are nevoie bebelu┼čul

1 2 jpg jpeg

Pasul 1

Ridicarea u┼čoar─â a m├óinilor copilului ajut─â la tonifierea mu┼čchilor, stabilizeaz─â articula┼úiile ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte echilibrul.

Pasul 2

├Än caz de platfus, sunt indicate exerci┼úii care constau ├«n ├«ndoirea degetelor de la picior, ├«n general ┼či de mi┼čc─âri care stimuleaz─â folosirea degetelor.

Pasul 3

Masajul antebra┼úelor stimuleaz─â circula┼úia intramuscular─â ┼či are efect revitalizant.

Pasul 4

Masajul t─âlpilor ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia periferic─â ┼či confer─â bebelu┼čului o stare de relaxare.

Pasul 5

La copii, musculatura zonei spatelui este deseori rigid─â. Masajul lent ┼či profund al acestei zone contribuie la diminuarea sau chiar la eliminarea contracturilor musculaturii de la acest nivel.

Kinetoterapia se poate face de la cinci luni

Kinetoterapia stimuleaz─â circula┼úia, ajut─â la dezvoltarea simetric─â a p─âr┼úilor corpului ┼či corecteaz─â ├«nt├órzierile de dezvoltare. La copiii s─ân─âto┼či, acest tip de gimnastic─â medical─â stimuleaz─â dezvoltarea armonioas─â ┼či poate preveni unele probleme ortopedice.

Exerci┼úiile pe care le propun speciali┼čtii kinetoterapeu┼úi pentru bebelu┼čii s─ân─âto┼či, care nu sufer─â de defecte congenitale sunt concentrate pe tonifierea muscular─â, pe dezvoltarea coordon─ârii membrelor ┼či pe dezvoltarea sim┼úului echilibrului.

Astfel de exerci┼úii se fac, de preferat, c├ónd bebelu┼čii au ├«mplinit cinci luni. Kinetoterapia poate ├«ncepe ├«ns─â ┼či mai devreme, dar aceast─â v├órst─â este mai potrivit─â, fiindc─â, ├«n majoritatea cazurilor, ├«n jurul v├órstei de patru luni, bebelu┼čii ├«┼či pot sus┼úine singuri capul ┼či ├«┼či dezvolt─â ├«n ritm rapid musculatura spatelui ┼či a abdomenului.

Masajul combinat cu gimnastic─â ├«l ajut─â pe sugar s─â se adapteze mai u┼čor la noul mediu de via┼ú─â ├«n care intr─â dup─â na┼čtere. Mai exact, bebelu┼čul va fi ajutat prin kinetoterapie s─â treac─â, de la pozi┼úia intrauterin─â, la cea adaptat─â spa┼úiului larg pe care ├«l are la dispozi┼úie ┼či va fi ├«ncurajat s─â experimenteze mi┼čc─âri ample, care ├«l vor ajuta s─â se dezvolte armonios.