Trucuri ca să domoleşti un copil agresiv

1 2 jpg jpeg

Comunicarea, soluţia tuturor problemelor Primul pas în domolirea temperamentului prichindelului tău îl reprezintă identificarea cauzelor care-i stârnesc mânia. Este important să-l laşi să se liniştească şi să-l întrebi de ce a reacţionat în acel fel. La mijloc poate fi vorba de o neînţelegere, care, rămasă nelămurită, poate duce la intensificarea sentimentului de frustrare, ceea ce poate provoca pe viitor mai multe acte de violenţă. Mai multe momente de afecţiune Cel mai bun remediu împotriva violenţei este afecţiunea. Dacă-l strângi în braţe, şi-i dăruieşti câte un pupic din când în când nu înseamnă că-l răsfeţi. În lipsa acestor gesturi calde, copilul s-ar putea simţi nesigur de dragostea ta, şi-şi va exprima frustrarea prin gesturi agresive. Stabileşte nişte limite Mulţi părinţi aleg să le acorde copiilor lor libertate totală, crezând că astfel nu le vor îngrădi dezvoltarea intelectuală. Însă, orice copil are nevoie de îndrumarea unui părinte, care să-i atragă atenţia atunci când greşeşte.

Dacă tu nu zici nimic este ca şi cum i-ai aproba comportamentul şi el va percepe acţiunile sale ca pe un fapt normal. Îi poţi explica de ce nu este bine să facă anumite lucruri, iar cel mai simplu mod prin care poţi să-l faci să înţeleagă unde greşeşte este să-l rogi să se pună în locul celui lovit. Cu siguranţă nici lui nu-i place să fie tras de păr sau muşcat!

În ochii unui prichindel părinţii sunt modele de urmat, iar tot ceea ce faci este copiat de către el. Dacă atunci când face mici năzbâtii obişnuieşti să-l pedepseşti cu o mică palmă la funduleţ, copilul va crede că aşa trebuie să acţionezi atunci când nu-ţi place comportamentul cuiva. Din acest motiv va fi greu să-ţi impui autoritatea în faţa sa, şi cu atât mai dificil să-i explici că nu este bine ceea ce face.

Îi poţi aranja întâlniri de joacă cu alţi copii de vârsta lui, şi astfel va vedea singur de ce este important să te comporţi civilizat în societate.

Află mai multe trucuri pe clickpentrufemei.ro