Tratarea răguşelii la copii

1 2 jpg jpeg

Răceala, răguşeala, durerile în gât şi tusea sunt printre cele mai păcătoase la copii, căci ele pot dura mult timp şi recidivează repede, mai ales în perioade de fluctuaţii ale temperaturii, de la frig la cald.

E bine de ştiut că cele mai multe din medicamente ameliorează simptomele, dar nu vindecă neapărat. Aşadar, nu strică să urmaţi un tratament naturist de lungă durată, pentru sănătatea celui mic. În primul rând, ar fi bine să începeţi cu o cură de imunizare cu miere, polen, lăptişor de matcă şi căpăceală, asta dacă nu există alergii.

Tratarea răguşelii la copii – imunizarea, o parte importantă în vindecare

Apoi, în toate cazurile de afecţiuni respiratorii, argila este un foarte bun remediu. În cazul durerilor în gât şi răguşelii se fac cataplasme cu argilă la gât şi spălarea sinusurilor cu apă de argilă.

Când răguşeala este însoţită de dureri în gât, puneţi cartofi cruzi felii şi frunze de varză zdrobite. Ar fi bine dacă se poate face gargară cu oţet de mere şi apă sau cu suc de lămâie. Sucul de pătlagină este foarte bun pentru afecţiunile din gât: laringită, faringită.

Se face un sirop de pătlagină cu 50 de grame de frunze de pătlagină şi 500 de ml de apă clocotită. Se toarnă apa fierbinte peste plante, se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară, se lasă la răcit şi se adaugă 250 de grame de miere, când are temperatura maximă de 40 de grade Celsius. Se ia câte o linguriţă pe zi. Siropul de brad este la fel de indicat.

Tratarea răguşelii la copii – ceaiuri potrivite pentru tratarea afecţiunii

Ce ceaiuri ajută în tratarea răguşelii la copii? Există numeroase ceaiuri excelente pentru afecţiunile respiratorii. Important este ca plantele să fie cât mai proaspete. Faceţi ceai de arnică, fenicul, lumânărică, mac, muşeţel, pătlagină, caşul-popii, cimbru, cimbrişor, podbal, sulfină sau nalbă.

Sucurile naturale sunt o altă sursă bună de tratarea răguşelii. Să se bea suc din frunze de ţelină, în special, apoi sucul de portocale. Şodoul este o altă alternativă naturală de tratarea a răguşelii. Se prepară dintr-un gălbenuş crud, o linguriţă de miere şi 200 de ml de lapte proaspăt cald.

Tratarea răguşelii la copii – alimente ce ajută vindecarea

Alimentaţia potrivită pentru afecţiuni respiratorii, în general: smochine, afine, căpşune, zmeură, coacăze negre, afine, ceapă, usturoi, hrean, ridiche, pătrunjel (din care se poate face şi ceai), scorţişoară, stafide, peşte, miere, măr ras, lapte cald organic.