Ştii cum să întăreşti sistemul imunitar al copilului la început de toamnă?
Dacă copilul tău răceşte des, suferă periodic de infecţii gripale înseamnă că imunitatea lui este slabă. Cu doar câteva schimbări simple alimentare şi ale stilului de viaţă, poţi creşte şi întări sistemul de apărare al organismului celui mic împotriva acestor probleme medicale obişnuite. Mai multe fructe şi legume organice Oferă-i celui mic cât mai multe fructe şi legume, care sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi, nutrienţi extrem de valoroşi pentru întărirea imunităţii. Căpşunile, papaya, grepfruit, afinele, roşiile , broccoli şi cartofii dulci sunt exemple excelente de astfel de nutrienţi.
Încearcă să introduci în meniul zilnic al copilului 5 porţii de fructe şi legume. O porţie echivalează aproximativ cu o cană sau castronel. Copiii mici, cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani, au nevoie cam de o cană de fructe şi una de legume pe zi.
Nuci, seminţe, legume, cereale integrale şi alte alimente bogate în vitaminele A, B2, B6 şi C, zinc, seleniu şi acizi graşi esenţiali contribuie de asemenea la întărirea sistemului imunitar. Înlocuieşte cerealele rafinate din meniul copilului cu produse din cereale integrale.
Somnul influenţează imunitatea
Pentru ca sistemul imunitar al copilului să prospere este nevoie de odihnă. Potrivit studiilor, preşcolarii cu vârsta între 3 şi 5 ani au nevoie de 11-13 ore de somn pe noapte, iar copiii de vârsta şcolară 6-13 ani au nevoie de 9-11 ore de somn pe noapte. Pentru a spori calitatea somnului copilului este important ca acesta să doarmă într-o cameră întunecată. Acest lucru se datorează faptului că hormonul de somn, melatonină, este secretat în întuneric.
Află AICI care sunt cele mai frecvente boli la copii!
Obişnuieşte copilul cu exerciţiile fizice
Mişcarea zilnică în aer liber este o modalitate perfectă de a ţine copilul departe de boli. Aproximativ 30 de minute de mişcare în fiecare zi cresc imunitatea şi aduc multe alte beneficii sănătăţii copilului.
Imunizarea prin vaccin
Este un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în seamă pentru a proteja copilul de probleme de sănătate. Consultă medicul pediatru care va recomanda vaccinul potrivit în funcţie de vârstă şi frecvenţa îmbolnăvirilor.